Mopedautó kérdés?
Nem akarlak elkeseríteni, és én is jártam ebben a cipőben, hogy 15 évesen akartam egy mopedautót, de aztán szerintem jól döntöttem, hogy elmondtam róla. Nem tudom mennyi idős vagy, mire kell a mopedautó, de mostanra semmilyen épkézláb indokot nem tudnék mondani miért lenne jó egy ilyen.
Lassú, kicsi, csúnya, és ahhoz képest még sokba is kerül. Ja nekem amúgy nem volt AM jogsim, csak kifejezetten a mopedautó miatt akartam letenni, de az ugye még plusz pénz. Végülis félreraktam a pénzt, vártam másfél évet és elkezdtem a B-s jogsit, aztán megoldódott, hogy tudjak autóval közlekedni.
Gondolj bele, félrerakod a jogsira a pénzt, aztán még gyűjtesz hozzá, és tudsz venni valami olcsó használt autót, ami nem csak 45 km/h-val megy, és nem csak városban cirkálhatsz vele. Nem szállíthatsz vele utast sem egyébként AM jogsival, tehát végképp semmi érv nem szól mellette azonkívül, hogy a robogótól biztonságosabb.
§ 54.(9) A három- vagy négykerekű segédmotoros kerékpárral személyt szállítani akkor szabad, ha a jármű vezetője a 17. életévét betöltötte.
„M” kategória : segédmotoros kerékpár (ide értve a „mopedautót is”)
- állati erővel vont jármű hajtására
- kerti traktor (16. életév betöltése után)
Rosszul eshet, de nem javaslom az iskolába járást, pedig praktikus.....csak akkor, ha biztos vagy benne, hogy a suli előtt a haverok nem barmolják el a járgányod...mert el fogják, az biztos..
ha te vagy a legerősebb, a legjobb tanuló, akit nem akarnak minden nap alázni, akkor nincs baj..
a behozatalt a vámőrség intézi,a Hungária krt-n is megkérdezhetetd.
.
Nem érdemes venni .Újonnan több millióba kerül.ráadásul a benzines csak 50köbcentis
Az egy gyenge f.s és nem ér egy rakás sz.rt se
Inkább építeni érdemes egy generátor dízelblokkos fiat 500 vagy kispolszkit(hidd el azzal jobban jársz)
https://www.youtube.com/watch?v=LveBUfTjgic
Ugyanazt tudja mint lombardini FOCS DIESEL blokkos sőt még többet is mivel ezek generátor blokkok csak egyhengeresek nyomtékosabbak 2liternél nemfogyaszt többet 90km avégsebessége nemkell ékszijat cserélni rajta stb... Többféle köbcentis(220 és 500köbcenti között) van belőlük többfélé gyártó(lombardini ruggerini hatz kohler briggs vanguard punsun runsun yanmar) gyártja azonos egységes szabvány paraméterek szerint .Ezek a blokkok hivatalosan beépithetőek bármilyen autóba vagy motokerékpárba.
polszki motorblokk főtengelyvég (agy) levág
marógéppel kisikol.
esztergával kifúr.
Lángvágó pisztollyal kicsit megmelegíteni a tengelyt
és mehet is rá a féltengelyvég
A motor és az váltó közötti közbetét/közdarab/adapter (vagy ki hogy hívja) meg 5ös lemezből egy kis hegesztéssel furás faragással könnyen elkészithető elkészithető házilag is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!