Ha márkaszervíz észreveszi, hogy manipuláltam a kilométeróra állását, akkor köteles feljelenteni?
Figyelt kérdés
2015. aug. 8. 12:00
1/3 anonim válasza:
kötelesnek köteles, de gondolom őket is fogod manipulálni...
az a pár tízezer mindig jól jön mindenkinek...főleg, ha csak el kell fordulni.
2/3 A kérdező kommentje:
A történet: használt autót szerettem volna venni, de előtte mondtam a kereskedőnek, hogy elvinném márkaszervízbe, teljes átvizsgálásra. Beleegyezett. A szervízben a motorelektronikából kiderült, hogy kb. 30 ezerrel többet ment a motor, mint amit a számláló mutat. Érdekes, a vizsgálati lapra, meg nem írták rá, hogy manipulálva lett volna, és gondolom nem jelentették senkinek. Én persze nem vettem meg az autót
2015. aug. 8. 13:00
3/3 anonim válasza:
A márkaszerviznek nincs semmilyen kötelezettsége, egyelőre csak a műszaki vizsgán írják fel az óraállást. Az okmányirodában se foglalkoznak vele, legalábbis ott ahol rákérdeztem.
Az én autómban most épp 60 ezerrl többet mutat az óra, mint amennyit az autó futott, mivel elromlott a számláló kijelzője, és egy bontottra cseréltem, amiben épp 60 ezerrel több volt. Most van egy ami kb. jól mutat, de közben a műszakin beírták a többet. Az okmányirodában nem foglalkoztak vele, NKH szemlére meg nem fogok menni egy óracsere miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!