Miért ugrál a kilométeróra?
Figyelt kérdés
Egy 2001-es évjáratú suzuki swiftem van, amibe elkezdett ugrálni a kilométeróra 50 km/h alatti sebességnél, majd ez az ugrálás egyre erősebbé vált. Először a kilométeróra spirálra gondoltam, ami megtisztítása után nem javult a helyzet, így kicseréltem egy újra, de ez sem oldotta meg a problémát, ugyanúgy ugrál, de már most nagyon. kipróbáltam, fúróval hajtottam meg az órát, hogy kizárjam a sebességváltóban lévő meghajtó fogaskerék hibáját, fúróval meghajtva is ugyanúgy ugrál a mutató. Mi hibásodhat meg a kilométerórában, hogyan lehet javítani?2015. júl. 8. 09:21
1/3 joco5582 válasza:
Kilóméterórát aligha lehet javítani, legalábbis otthon nem. Jobb lenne egy bontottad venni. Az a baj, hogy ez egy mechanikus óra, így ha valami javítás történne is, nem lehetne megbízni a mért értékben.
Vannak akik erre specializálódtak, de szerintem elég drága mulatság.
2/3 anonim válasza:
Hogy sejtsd mi lehet a hiba oka:
A mechanikus sebességmérő órákban egy mágneses kerék forgat meg egy lemez tányért, ami egy hajszálrugó ellenében mozgatja a mutatót. Ha szemét, por, döglött bogár kerül a két alkatrész közé, vagy kikopik a csapágyazás és összeérnek, akkor máris elkezd ugrálni a mutató.
3/3 anonim válasza:
Régi Swiftbe nagyon egyszerűen kicserélhető a komplett óra egy másikra. Arra kell figyelni, hogy 1.0-ba vagy 1.3-ba való a cseredarab.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!