Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez minek a hibája lehet? Nem...

Ez minek a hibája lehet? Nem gyorsul az autó!

Figyelt kérdés
Suzuki Swift, megyek húzatom 4-esben, majd felkapcsolok 5-ösbe, és nem megy tovább, nem reagál a gázpedálra, hiába nyomom. A fordulat nem pörög, semmi hang, elkezd esni a sebesség, lassul az autó. Majd néhány másodperc után "elkapja+ és megint gyorsul, van fordulatszám. Néha ezt csinálja visszaváltáskor is.
2015. júl. 31. 10:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Tudod minden autónak van olyan hogy a max teljesítmény, és hát afőlé nem megy.

Fura lenne ha addig gyorsúlna egy autó amíg nyomod a gázt:-D

2015. júl. 31. 10:25
 2/7 anonim ***** válasza:
Hangtalan?
2015. júl. 31. 11:15
 3/7 szántóvető ***** válasza:

az injektor bonyolult rendszer,sok meghibásodási lehetőséggel.én a nyomásszabályzóra tippelek,az mehetett tönkre.de ha nem az,akkor valami más :)

nem ártana átnézetned a komlpett üzemanyagrendszert a benzinszivattyútól kezdve.gondolom több alkatrész még gyári beszerelésű és nem volt cserélve.

2015. júl. 31. 11:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Itt sok hibája lehet a dolognak. Minden esetre célszerű elvinned szervizbe ahol egy teljes átvizsgálással megállapítják a hiba okát és forrását.
2015. júl. 31. 11:55
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanez a hiba volt az enyémmel is, amiből szinte biztosan arra következtetek, hogy a tiéd is még a központi befecskendezéses érából van. Nekem is teljesen ugyanígy indult, de a végén annyira elfajult a probléma, hogy már kisebb utakra sem mertem elindulni vele, mert ha elvettem a lábam a gázról folyton visszafulladt.

A megoldás: Befecskendező szelep csere, így néz ki:

[link]

Pesten a Szegedi úton van egy Suzuki alkatrészbolt, lásd itt:

[link]

Náluk vettem 31 ezerért gyári új Bosch befecskendezőt. Egy kis szerelési gyakorlattal otthon kicserélhető, de ha nem vagy biztos magadban, akkor kérj meg valakit, aki foglalkozik ilyenekkel, de tényleg nem egy nagy cucc, én 10 perc alatt megvoltam vele.

Azóta már több ezer km-t mentem a verdával és hiba nélkül teljesít, pedig előtte néhány km-t se lehetett vele meleg motorral menni. Amúgy ez tipikus Suzuki betegség, én is fórumokon találtam rá a hiba okára.

Remélem segítettem :)

2015. júl. 31. 14:27
 6/7 A kérdező kommentje:

2001-es suzuki. 1-es, értsd úgy, nem reagál a gázpedálra! Mintha lefulladt volna, és csak gurul, lassul, fordulat nulla, nem bőg a motor!

Köszönöm a válaszokat, akkor szervíz.

2015. júl. 31. 15:08
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Mondom, az enyém is dettó ugyanezt csinálta kezdetben, viszont minél tovább vársz, annál nyűgösebb lesz (egyre gyakrabban jön elő a hiba, utána meg már folyamatosan), úgyhogy ne halogasd sokáig, cserélj befecskendezőt és egyből jó lesz.
2015. júl. 31. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!