Első nagy motoromon tanulok friss engedéllyel, idővel el fog múlni a láb remegésem, meg az idegesség?
Mentem vele a hétvégén már erdőn átvezető kanyargós szakaszon, hogy tanuljam a kormányzást, de félelem érzetem van mintha el akarnék csúszni 260kg-val, ezért nem is merek nagyon bele dőlni egy jobb fajta kanyarba, mert f*sok
Egy vékony kerekű 400 ccm körülivel vizsgáztam, azt úgy terelgettem mint egy biciklit, nem is húzott annyira. Vettem utána egy sv1000 naked motort, egyszer az van bennem hogy csavarhatom a gázt mert kevés, ugyanakkor fel sem fogom hogy milyen élmény, ezáltal nagyon nagy izgalomba kerülök :)
Én, mint szintén kezdő motoros (2015-ös ER6-n-t hajtok), azt mondom, hogy az nem jó ha félsz a motortól. Én buktam is már egyet, kb 70-el megpusziltam a szalagkorlátot a Mátrában. Szerencsére nem lett baja a motornak, csak egy idom lett karcos. Az esés ellenére egyáltalán nem félek, már másnap is mentem motorozni.
Ha félsz a motortól, akkor necces szituációkban hülyén fogsz cselekedni, amiből komoly gondok lehetnek. Mindenképpen úgy fogd fel a motorozást, hogy egy baromi jó élmény, és élvezetből vezess. Attól pedig ne félj, hogy kicsúszik alólad a kanyarban (nyilván normális úttest esetén), valószínűleg ha 2X jobban megdöntöd, mint ahogy most mered, még akkor is tapadna a gumi:).
Ha pedig csak sima izgalomról van szó, akkor az jó dolog:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!