K-M-I kérdése:
Szabad kezdő vezetői engedéllyel a vontatott járművet vezetni?
Figyelt kérdés
Pl.:Ha kezdő vezetői engedéllyel vezetve lerobbanok és megkérek valakit ,hogy vontasson el engem,akkor én kezelhetem a vontatott autót ?2014. dec. 29. 15:24
3/7 anonim válasza:
1. válasz helyes, második nem helyes.
Vontatott járművet vezethetsz, de te nem vontathatsz.
Nem könnyű mesterség, én átengedném rutinosabbnak, ha van ilyen a közelemben. És persze megbízható is legyen.
4/7 anonim válasza:
Az első és a második válasz is helyes! A kezdő vezetői engedéllyel csak pótkocsi nem vontatható, az elromlott jármű vontatását nem tiltja a 326/2011.
5/7 anonim válasza:
2-es vagyok
Miért nem vontathat, mert rutintalan? Akkor ne menjen utcára sem autóval ennyi erővel, mert rutintalan...
Az egy dolog, hogy nem ajánlott a dolog friss jogsival, de nem tiltott. Amúgy sokkal nehezebb dolga van a vontatott jármű vezetőjének, mert ő kell minden apró mozdulatát figyelje és kövesse a vontató járműnek.
6/7 anonim válasza:
Hát ahogy érzed, csak valaki magyarázza el, hogy mikor mit kell csinálni. Pl hamarabb fékezni mint a vontató jármű, hogy feszes maradjon a kötél lehetőleg végig a vontatás alatt.
7/7 anonim válasza:
Igen,és vontathatsz is. De nekem az oktatom azt mondta, hogy szerinte ne, legyen egy 2-3 éves aktív vezetési rutinom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!