Miért vagyok ennyire "szétesett" vezetés közben?
Ne aggódj, szimplán csak kicsit lassabban áll össze benned a kép. Nekem 40 óra kellett, csak hogy megértsem, miért úgy parkolunk merőlegesen előre, ahogy.
Mindent hibátlanul visszamondtam, hogy mikor mit kell csinálni, de megcsinálni nem tudtam.
Van ilyen is.
Kicsit több óra kell, mint az átlagnak és menni fog :)
Az teljesen oké, hogy az ember vezetnitanulás közben nem tudja, melyik a jobb és a bal oldal. Ezen mindenki átesik. Nyomás alatti dilettantizmus :D
Én eljutottam odáig, hogy a színeket sem tudtam már megkülönböztetni. Mondta az oktató, hogy parkoljak be jobbra a fehér és a zöld kocsi közé, én pedig leindexeltem balra a szürke és kék közé :o
Ez igazából csak akkor múlik, ha már a magad ura leszel. Akkor majd már tudod, hogy merre akarsz menni, és hogy az jobb vagy bal, semmi jelentőssége ninc, hiszen tudod az uticélt, és ennyi elég.
Az pedig, hogy óráról órára rosszabbul megy azért van, mert óráról órára többmindent kell neked figyelni.
Kezdetben csaqk tartsd az úton a kocsit. Mondják ha válts, indexelj, kanyarodj, nyomd a kuplungot, állj meg... Idővel ezek mennek majd maguktól. De még ekkor is szól az oktató, ha zebra, sebességkorlátozás, jobkezes utca, sávváltás, busz a megállóban stb van... majd ezek is lassan kikopnak, és így fogsz majd önállóan vezetni. Minél önállóbb, annál nehezebb, és bizony egy ideig rosszabbul is megy. Aztán egyszercsak letisztul a kép, és tudod majd szűrni a beérkező infókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!