Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kivettem az autóból a kulcsot...

Kivettem az autóból a kulcsot és észrevettem hogy tovább jár a motor. Na ez mitől lehet?

Figyelt kérdés

1992 Ford Turnier

Reggel észrevettem hogy magátol leállt kétszer is(eddig ilyet soha nem csinált) ingadozott az alapjárat nagy gáz után helyreállt.

Azonban mikor megérkeztem uticélomhoz leállítottam és kivettem a kulcsot, majd mikor kiszáltam észrevettem hogy jár a motor... Nem bírtak kulcsal leállítani többszörre sem. Fullasztanom kellet hogy leálljon, de a gyújtás rajta maradt. Teszem hozzá kulcs nélkül.

Majd mivel nem hagyhattam így szétszedtem a kormány és a indításhoz való vezetékek burkolatát, és észrevettem egy jó pár kontár szigetelést. Még ilyet soha nem csinált, csak most. Vol ott egy dubla vezeték azt széthúztam és elment a gyújtás, leállt a motor. Majd beindítani akartam és meglepő módon simán pöccre indult is ahogy eddig szokott, és leis állt a kulcsal most az a vezeték nincs összekötve, de most megy az autó úgy ahogy kell neki.

Kiváncsi lennék hogy mi a fene lehet az az összesodort vezeték. És miért csinált ilyen gondot? Szerelőhöz nem vittem, mert most megjavult, ahogy kell leszigeteltem a két vezetéket, de nincs összekötve!

Ha összekötöm ugyan ez a jelenség előjön. Talán a riasztó vagy az indításgátló vezeéke lehet? Feket és fehér vezetékek!

Köszönöm szépen a tanácsokat! :)

2015. júl. 28. 09:48
 1/7 anonim ***** válasza:
54%
Hívd a szellemírtókat !!!
2015. júl. 28. 11:18
 2/7 A kérdező kommentje:

Kösz...

Különben az autó azért mert régi, nagyon szép állapotban van teljesen jól karbantartva!

2015. júl. 28. 12:21
 3/7 anonim ***** válasza:

Azt valaki lopásra előkészítette, csak elfelejtette..

Nincs azzal az autóval semmi baj, csak valaki kontárkodott..még szerencse, hogy nem volt tűz..

a legcélravezetőbb, ha megszerzed a típus teljes elektromos rajzát. abból tökéletesen ki lehet hámozni, mi a probléma, és a megoldás..

egy autó-könyvesboltban nézd meg, vagy Bécsből hozass rajzot. megéri. én is így javítottam egy időben.

2015. júl. 28. 12:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Szétment az a "jó kis" Ford zár, és megberhelték a gyújtáskapcsolót. Amíg kulcsmásolással foglalkoztam rengeteg fordos jött, de inkább az volt a gond hogy nem tudták kinyitni az ajtót vagy elfordítani a gy. kapcsolót. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy úgy el van kopva már a kulcs hogy benne sem marad a zárban, hanem simán kiesik anélkül hogy bármerre fordítaná a betétet.
2015. júl. 28. 15:09
 5/7 A kérdező kommentje:

Az autót két éve vettem egy kereskedésből minden papírral és korához képes jó állapotban, na de az elő életét én sem tudhatom, kitudja lehet el is lopták már egyszer.

Van két kulcsom hozzá mind kettő elég jól néz ki azért.

De a drót amit séthúztam egy kicsit megvolt "szenesedve" :)

De ha széthúzva hagyom nem lesz semmi baj belőle? Mert most így üzemel! Köszönöm szépen!

2015. júl. 28. 16:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Legalább szigeteld le! Biztos valami utólag belegányolt cucc vezetéke, de majd előbb utóbb észreveszed, hogy mi az ami nem működik. (Rádió, ködlámpa, ülésfűtés, stb?)
2015. júl. 28. 20:48
 7/7 anonim ***** válasza:

A gyújtáskapcsoló Ford betegség (vagyis abban az időben az volt)

Szerintem a gyújtáskapcsolóban található lamellákkal lesz a gond. Beszélj egy autóelektronikai műszerésszel.

2015. júl. 30. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!