Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kocsi szakértők! Mi a vélemény...

Kocsi szakértők! Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
Nekem van egy 1993-as Mitsubishi Lancerem amiben 16 szelepes motor található, van egy ismerősöm akinek van egy 1995-ős évjáratú Opel F Astra-ja, az övé csak 8 szelepes!A srác mezőgazdasági gépész és kijelentette hogy az ő 8 szelepes kocsija sokkal jobb és jobban gyorsul mint az én 16 szelepes Lancerem,mert a régi technológia sokkal jobb mint az újabb! Kocsi szakértők mi erről az őszinte véleményetek?
2015. júl. 27. 21:42
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Lancerem 116 lóerős az ő Astrája sztem 80-90 körül azt nem tudom pontosan,és igen gyorsulásra vagyok kíváncsi!
2015. júl. 27. 22:27
 12/20 anonim ***** válasza:
85%
Le fogod nyomni mint a béjeget.
2015. júl. 27. 22:35
 13/20 anonim ***** válasza:
46%
yutubén keress rá a gyorsulásokra és hasonlítsd össze
2015. júl. 27. 22:37
 14/20 anonim ***** válasza:
Google és tizedmásodpercre megkapod az értékeket... bár nem tudom hogy jön ide a szelepek száma... :D
2015. júl. 28. 05:04
 15/20 anonim ***** válasza:
43%
Állj mellé, forgasd le a gépet keményen, aztán hadd konyuljon le a szája. Esélye nem lesz a Lancer ellen. A 16 szelepes motor fent megy, a 8 szelepes inkább lent (alacsony fordulaton). Rugalmasságban jobb lehet az övé, de ha kiforgatod rendesen a fokozatokat, akkor ott fogod hagyni a fenébe.
2015. júl. 28. 08:51
 16/20 anonim ***** válasza:
73%

A hengerenkénti 4 szelepet azért találták ki anno hogy a gázcsere gyorsabb legyen, és ezáltal rugalmasabb, erősebb legyen a motor, nagyobb hatásfok melett.

a 16 szelepes mitsubisi sokkal modernebb erősebb mint a 8 szelepes opel.

Az 1.6 8V opel motor a 80 as évek végének terméke. Az opel ugyan sokáig használta. a 90 es évek legvégéig.

Anno nekem volt egy E-kadett-em c16nz motorral.

Na az a motor minden csak nem modern.

gyenge és ahoz képest sokat fogyaszt.

Országuton 4 személlyel előzésre még gondolni is veszélyes a kemény 75 lóerővel amit kiad gyárilag.

Ugyhogy ne hallgass arra aki azt mondta hogy a te 16 szelepes mitsud carabb mint az ő 8 szelepes opelja.

ég és föld a kettő közti különbség.

2015. júl. 28. 09:56
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :3
2015. júl. 28. 17:41
 18/20 anonim ***** válasza:

van itt minden... na szóval ebben az időszakban a japánok inkább csináltak jóval high-tec-ebb cuccokat még az átlagautókba is mint a németek.

Konkrét kérdés, az 1.6-os lancer oda vissza elpiccsázza azt az astrat. 1.4-es 8 szelepes f astra 60 lóerős, az 1.6-os meg 76. Későbbi évjáratokban volt 1.4 82le, és 1.6 100 lóerős kivitel, dezek 16 szelepesek. Még az 1.6-os 100 lovas astrat is odaveri a lancer. Ezek a mitsuok nagyon mennek, a colt is a lancer is. Még 20 évesen egy 1.8-as v40-es volvo-val jártam, és lenyomott egy gyerek ilyen 1.6-os lancerral mint neked van, bár szoros volt, pedig az a volvo igaz nem egy rakéta de másfélszer úgy ment legalább mint a haverom 1.4-es f astrája, pont ilyen mint a kérdésedben szerepel.

Ennek ellenére az f astra, és azok a 8 szelepes motorok is jók a maguk módján...

2015. júl. 28. 20:51
 19/20 anonim ***** válasza:

Megint a fotelfizikusok.

Ha ekkora a vita, akkor szépen beálltok egymás mellé, és versenyeztek, aztén kiderül ki a gyorsabb.

2015. júl. 28. 21:47
 20/20 anonim ***** válasza:
szerintem nem kell nagy fizikusnak lenni ahhoz hogy belásd, két közel azonos súlyú kocsi közül a közel kétszer akkora teljesítményű pörgős japán autó fog nyerni...
2015. júl. 29. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!