Mennyi egy autó átlagos élettartama években mérve?
Haat Nagypapam is velünk (élt)
Ove volt a 93 nissan
faterome a 98 accord es a 2001 es corolla) amibol megmaradt most a corolla neki
en meg letettem a jogsit 2003 ba addig hasznaltam amelyiket tudtam ... utanna 2005 be akkoriban reggel 7 tol szinte este 8 ig sulibajartam es vettuk meg az Accordot nekem :)
Egy nyugati autónál ami nem rohad, 20-25 év teljesen reális elvárás. A legtöbbször az van, hogy inkább már nem éri meg rá költeni és elbontják vagy eladják valami szegényebb országba. Például egy 10 éves 4-500 ezret futott automata CR dízel lehet, hogy megy már a lecsóba. Kéne hozzá venni kéttömegű lendkereket, injektorokat, turbot, DPF-et, váltót felújítani, stb. 1-1,5 millió Forint kb. több, mint amennyit maga a kocsi ér.
Ezzel szemben egy kis városi benzines autó 10 évesen 100 ezer kilométerrel még simán elmehet 10-15 évet. Az alkatrész szinte filléres, általában egyszerű konstrukciók.
Tehát nagyban függ a használattól, korrózióvédelemtől, tárolástól, karbantartástól. Egy alumínium kasznis Audi élettartama elvileg végtelen. Persze ha nem töröd össze, kapsz hozzá még alkatrészt és akarsz rá költeni.
Haat trabi motor elég kényes azt hiszem ebbe mar nem a hengergörgős főtengely csapágy van amit konnyebben ledarál a motor hanem ujabb golyós de ugy tudom ezeknek is az elettartama ugy 80-90ezer km tovabbá eleg gyakran kell gyűrűzni(kb 50.000km) :)
De amint latom szereted a trabit biztos van hozza olcson alkatresz igy addig lesz mukodokepes meg foglalkozol vele ..akar 100 ev mulva is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!