Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi egy autó átlagos...

Mennyi egy autó átlagos élettartama években mérve?

Figyelt kérdés
Itt egy teljesen új 0km-es autóra gondolok.
2015. júl. 26. 23:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
72%
#9 Mi a fenének annyi autó ? :) ezt sose tudtam megérteni ...
2015. júl. 27. 07:54
 12/16 Tomcatters ***** válasza:
80%

Haat Nagypapam is velünk (élt)

Ove volt a 93 nissan

faterome a 98 accord es a 2001 es corolla) amibol megmaradt most a corolla neki

en meg letettem a jogsit 2003 ba addig hasznaltam amelyiket tudtam ... utanna 2005 be akkoriban reggel 7 tol szinte este 8 ig sulibajartam es vettuk meg az Accordot nekem :)

2015. júl. 27. 08:01
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Egy nyugati autónál ami nem rohad, 20-25 év teljesen reális elvárás. A legtöbbször az van, hogy inkább már nem éri meg rá költeni és elbontják vagy eladják valami szegényebb országba. Például egy 10 éves 4-500 ezret futott automata CR dízel lehet, hogy megy már a lecsóba. Kéne hozzá venni kéttömegű lendkereket, injektorokat, turbot, DPF-et, váltót felújítani, stb. 1-1,5 millió Forint kb. több, mint amennyit maga a kocsi ér.

Ezzel szemben egy kis városi benzines autó 10 évesen 100 ezer kilométerrel még simán elmehet 10-15 évet. Az alkatrész szinte filléres, általában egyszerű konstrukciók.

Tehát nagyban függ a használattól, korrózióvédelemtől, tárolástól, karbantartástól. Egy alumínium kasznis Audi élettartama elvileg végtelen. Persze ha nem töröd össze, kapsz hozzá még alkatrészt és akarsz rá költeni.

2015. júl. 27. 09:46
 14/16 anonim ***** válasza:
50%
100 évet gond nélkul kibírnak a mai kocsik, foleg a japánok azok 102-t.
2015. júl. 27. 10:38
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nekem egy 1989-es Trabant 601-em van ami teljesen gyári állapotú. Alváz védelem már 2x volt rajta. A gumik eredetik alig használtak, a motor kiváló, a kárpitok szépek. 70 ezer km van benne. Egy öreg bácsitól vettem 2 éve. Én garázsban tartom, hetente tisztogatom, kiporszívózom. Télen nem is használom. Szeptemberbe lesz 26 éves az autó. Nem volt még megjáratva keményen soha. Ha nagy gondozásban marad meddig húzhatja ki?
2015. júl. 27. 15:51
 16/16 Tomcatters ***** válasza:
100%

Haat trabi motor elég kényes azt hiszem ebbe mar nem a hengergörgős főtengely csapágy van amit konnyebben ledarál a motor hanem ujabb golyós de ugy tudom ezeknek is az elettartama ugy 80-90ezer km tovabbá eleg gyakran kell gyűrűzni(kb 50.000km) :)

De amint latom szereted a trabit biztos van hozza olcson alkatresz igy addig lesz mukodokepes meg foglalkozol vele ..akar 100 ev mulva is :)

2015. júl. 27. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!