Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Normális, hogy ennyit kell...

Normális, hogy ennyit kell csúsztatni a kuplungot?

Figyelt kérdés

Nem rég óta vezetek, kb. fél éve, úgyhogy túl sok viszonyítási alapom, és tapasztalatom nincs különböző autók terén.

Két autóval szoktam furikázni, egy 1.4-es Corollával, és egy 1.0-as Swiftel.

Amit észrevettem, hogy míg a Suzukinál váltáskor elég csak egy pillanatra megtartanom a fogásponton a kuplungot, addig a Toyotánál legalább 2-3 másodpercig csúsztatni kell, máskülönben elkezd rángatni. Így viszont nem lehet dinamikusan váltani, plusz gondolom a kuplungnak sem a legjobb.

Illetve, amikor még az elején fulladoztam le vele, furcsa volt, hogy míg a tanulóautó, és a Swift berángat, majd utána fullad le, addig ez nem csinál semmit. Kicsit gyorsabban engedem a kuplungot, vagy a fogáspontnál fél milivel feljebb engedem, akkor már lefullad, viszont egyáltalán nem rángat, csak simán leáll a motor.

Ugyan már hozzászoktam ehhez, hogy sokat kell csúsztatni, viszont nem tudom, ez normális?

2015. júl. 22. 14:57
1 2
 11/15 Tomcatters ***** válasza:
37%
En van hogy 7500 korul valtok .... de az nagyon ritkan XD amugy meg 4500 korul szoktam alt
2015. júl. 22. 18:48
 12/15 anonim ***** válasza:
Utolsó: Azért kamuzni nem kell :) Írásodból ítélve kb. 12-13 éves lehetsz ;)
2015. júl. 22. 19:51
 13/15 Tomcatters ***** válasza:
29 eves vagyok es nem kamuztam :) igazat irtam
2015. júl. 22. 20:21
 14/15 anonim ***** válasza:
Nincs általános szabály a felváltás időpontjára és fordulatszámára, két 1.4-es motor (meg autó is persze)között is van különbség viselkedés szempontjából. Másképp kell vezetni egy 16 szelepes meg egy 8 szelepes motort.
2015. júl. 22. 20:27
 15/15 anonim ***** válasza:

Az oktatók spórolnak, azért mondják hogy válts fel hamar, amúgy az nagyon nem tesz jót a motornak.

Ilyen kis szivóbenzint legalább 3000-ig ki lehet húzatni mindig.

Amúgy csak a nagyobb motoros autóknál érvényes az, hogy akár le is ugorhatsz a kuplungról, az ilyen kisebbeknél azért egy pillanatig meg kell tartani a fogáspontnál, még akkor is, ha 5-be váltasz éppen, másképp nem lesz sima a váltás. De amúgy minél jobban húzatod, annál könnyebb rántásmentesen váltani.

2015. júl. 22. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!