Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor, hova kell visszapillant...

Mikor, hova kell visszapillantani kanyarodás után?

Figyelt kérdés
Üdv! Kezdő vezető vagyok, 16. óránál járok, és kanyarok után szokott szólni az oktatóm, hogy nézzek vissza xy helyre, és nemtudom, hol azt mondja, hogy jobbra, hol balra, szóval mégis mikor hova kell visszanézni, és mégis miért?

2015. júl. 20. 20:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
milyen kanyaroknál?
2015. júl. 20. 20:51
 2/7 anonim ***** válasza:

Előtte a holtteret kell megnézni. Mert a tükörben nem látszik, ha valaki a középső oszlop és az autó hátsó vonala között van. És oda befér egy teljes autó. Valamint az úton, ahová kanyarodni fogsz, át akar-e menni gyalogos, mert.azt.nem zavarhatod meg (kivéve ha taxis vagy, mert az felsőbb rendű fáj).

Kanyar után előre nézz meg a visszapillantóba is érdemes, hogy a mögötted lévő forgalommal is tisztába legyél.

És persze ha van jó nő/pasi a járdán azt is meg kell kukkolni. Szóval nagyjából 5-6 felé kell nézni egyszerre.

2015. júl. 20. 20:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy beszélő viszonyban vagy az oktatóddal? Esetleg megbeszélheted vele, hogy mit, miért, hogyan... Tükörbe nézni kanyarodás előtt szokás azon az oldalon, amerre kanyarodni szándékozol
2015. júl. 20. 20:57
 4/7 anonim ***** válasza:

után??? ez nekem új, pedig eléggé friss a jogsim :o

előtte igen, tükrök után a holtteret is ellenőrizni kell (balra melletted ablak, jobbra hátsó ablak)... de utána, nem tudom, minek :o

kíváncsivá tettél :)

2015. júl. 20. 22:17
 5/7 anonim ***** válasza:
kanyarodás után nem kell vissza pillantani! előtte és közben érdemes sasolni minden felé!
2015. júl. 20. 22:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ezerszer fontosabb az előre gondolkodás, illetve az adott forgalmi helyzetben való figyelés, mint egy kanyar utáni visszapillogás. :)

Bár az is könnyen elképzelhető, egy-egy kanyarban olyanokat csinálsz, hogy az oktató láttatni akarja veled, amit műveltél! :)

Ha legközelebb megint ezt mondja, irányjelző, fék, szabályosan leállsz, szálljunk ki és nézzük meg. Ha igaza van, tanulsz az esetből, ha csak úgy megszokásból dumál, a harmadik megállás után úgy is abba hagyja.

2015. júl. 22. 10:28
 7/7 anonim ***** válasza:
szóval ! nyerges szerelvénynél ajánlott visszapillantani , hogy mit sodor,kaszál a pót hátulja ugyanis az nem nyomon megy!
2015. júl. 22. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!