Mikor, hova kell visszapillantani kanyarodás után?
Előtte a holtteret kell megnézni. Mert a tükörben nem látszik, ha valaki a középső oszlop és az autó hátsó vonala között van. És oda befér egy teljes autó. Valamint az úton, ahová kanyarodni fogsz, át akar-e menni gyalogos, mert.azt.nem zavarhatod meg (kivéve ha taxis vagy, mert az felsőbb rendű fáj).
Kanyar után előre nézz meg a visszapillantóba is érdemes, hogy a mögötted lévő forgalommal is tisztába legyél.
És persze ha van jó nő/pasi a járdán azt is meg kell kukkolni. Szóval nagyjából 5-6 felé kell nézni egyszerre.
után??? ez nekem új, pedig eléggé friss a jogsim :o
előtte igen, tükrök után a holtteret is ellenőrizni kell (balra melletted ablak, jobbra hátsó ablak)... de utána, nem tudom, minek :o
kíváncsivá tettél :)
Szerintem ezerszer fontosabb az előre gondolkodás, illetve az adott forgalmi helyzetben való figyelés, mint egy kanyar utáni visszapillogás. :)
Bár az is könnyen elképzelhető, egy-egy kanyarban olyanokat csinálsz, hogy az oktató láttatni akarja veled, amit műveltél! :)
Ha legközelebb megint ezt mondja, irányjelző, fék, szabályosan leállsz, szálljunk ki és nézzük meg. Ha igaza van, tanulsz az esetből, ha csak úgy megszokásból dumál, a harmadik megállás után úgy is abba hagyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!