Radar/lézer detektornak van-e értelme?
Figyelt kérdés
Melyiket érdemes venni, amelyik a legokosabb, és jelzi tényleg időben a legújabb radarokat is? És még kérdésem hogy ha megállít a rendőr netán igazoltatni és meglátja, akkor azért szólhat? Elvégre nem blokkolóról van szó, csak egy jelzőről.2015. júl. 15. 08:15
11/16 anonim válasza:
Kérdező a radardetektor akkor volt használható (akkor is csak a drágábbak), amikor csak radaros eszközökkel mértek, és alig volt lézer. Ez több mint 10 éve volt. Azóta a radarok eltűntek, és lézerek lettek helyettük. Ezek ellen csak a blokkoló a hatásos, ami már illegális. Aki ilyen detektorokra költ, az csak más pénztárcáját tömi a semmiért...
12/16 anonim válasza:
Az említett példában csak a kanyarban fog jelezni, amikor már bemértek; ergo semmit nem érsz el vele. A hátsó mérésről már nem is beszélek...
13/16 anonim válasza:
A traffipaxok kb. 2 km-ről kezdenek el mérni, de értékelhető fényképet kb. 200 méterről tud csinálni. Így jó esetben van 1800 métered hogy valamerre elslisszolj.
Csak ez a gyakorlatban sokszor nem kivitelezhető. Pl. bent állnak a traffipaxal egy kanyarba ott esélytelen hogy kivédd. Autópályáról meg nem is beszélve.
14/16 anonim válasza:
13: Ugyanezt írom én is, s baromira le lettem pontozva.
És hogy ez mennyire így van, amit írsz: A napokban találkoztam egy mérőkocsiban, egy S kanyar közepén. Mire észreveszed, már túl is mentél rajta.
15/16 anonim válasza:
#13: Igaz amit írsz, de ez nem egészen így van... Igen 1800 méterről a fámalézer3-as műszerek ELVILEG tudnának mérni olyan messziről, de nem mérnek; esetleg autópályán. A gyakorlatban nincsenek ilyen messzi mérések. Max. 400-500 méter a legnagyobb táv. Inkább beállnak egy kanyar után vagy takarásba valahova. Az új műszerekkel gyakorlatilag nem is mérnek 200m fölött. Az nem tud videót keszíteni, csak képet 100-150 méterről. (NJL SCS103-ról beszéltem.)
16/16 anonim válasza:
Amelyik tud videót készíteni csak azzal tudnak távolabb mérni; de mondom, ez az 1km feletti mérés nem jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!