Hogy dolgozzam fel hogy koccantam ma?
Mai nap lámpától indulva véletlenül lecsúszott a lábam a kuplungról és nekimentem az előttem induló autónak.
Nagyon rosszul érzem magam emiatt hogy ilyen amatőr hibát vétettem és úgy 3 órán keresztül remegtem utána.
Nem volt nagy a koccanás, az én autómban kb. 2000 forintos kár keletkezett a vétlen fél autóját még nem tudom.
Namost betétlapot nem töltöttünk, csak telefonszámot cseréltünk, egy rendőr épp ott volt, de nem intézkedett, semmi irat nem került elő és még fénykép sem készült.
Én most attól tartok hogy valami több 100.000 forintos kárt csináltam meg úgy rossz érzés az egész.
Betétlapot természetesen töltök ha kell és vállalom utólag is a felelősséget.
Azért lefejezni nem fognak, nagy valószínűséggel megemelkedik ideiglenesen a KGFB-d, de ennyi. Szerencsére személyi sérülés nem történt, az pedig könnyen előfordul, hogy csak az egyik autóban keletkezik kár.
Ha megnyugtat, én is nekitolattam már sötétben egy parkoló autónak (az én autómon semmi nyom nem látszott, az pedig csúnyán meghorzsolódott, sokba is került megjavítani), rögtön utána még aznap este meg idegességemben nekimentem egy táblaoszlopnak. :) (Szerencsére ott sem keletkezett károm.)
Szóval vállalod a felelősségedet, a következményeket, minden rendben van. Jogsidat ezért nem fogják elvenni, csak arra vigyázz, hogy ne húzzon le a másik fél, számlával kell igazolnia a javításait, és lapot is töltsetek.
Hát csak félek sok lesz mert egy pár éves C-Max volt aminek nekimentem.
De még a festék sem sérült egyik autón sem (csak nekem lóg egy helyen a lökhárítóm) és igazából ahogy alánéztem nem repedt és nem tört semmi.
Azt mondta elviszi szervizbe és hív. De az is benne van hogy a szervizbe meg jól bekamuzzák hogy ez meg az tönkrement és ha megcsináltatja saját zsebre akkor meg követelni fogja a pénzt. (bocs lehet paranoia de még ideges vagyok mi lett)
Hűha, nagyon "ártatlan" lehetsz még, legalábbis ami a közlekedéshez való hozzáállásodat illeti.
Először is nem történt katasztrófa", nagyjából csak a lökhárítók karcolódhattak meg. Ez messze nem jelenti a világ végét. Ha nem töltöttetek semmilyen papírt akkor meg nagyon jó pozícióban vagy. Innentől kezdve csak a te kezedben van az egész ügy. Ha ott hirtelen nem volt fontos a "károsultnak" hogy belemenjetek nagyobb macerába és nem is kért tőled ott helyben semennyi készpénzt, akkor ezzel kvázi el is ismerte hogy nem "nagy ügy" az egész. Ha utólag megkeresne, hogy mégis csak nagyobb baj van, akkor simán megmondod neki hogy utólag már ez így "nem ér". Ha nem ismerted el a biztosítónak is megfelelő módon hogy te vagy a vétkes 100%-ban akkor ők sem fognak belőle ügyet csinálni, nem történik kifiztés a te kötelező biztosításod terhére, nem romlik a bónuszfokozatod és nem is követeli rajtad a biztosító sem, hogy térítsd meg azt amit ő kifizetett.
A rossz érzés benned az majd elmúlik idővel. Ha sokat közlekedsz lesz még hasonló "felkavaró élményben" részed épp elég.
3:
"Ha nem ismerted el a biztosítónak is megfelelő módon hogy te vagy a vétkes 100%-ban..."
Ezt hogy kell érteni? Nem írom rá a lapra vagy mi?
kötelező biztosításra megy, nem konkrétan a zsebedre. (amúgy jövőre emelkedik a díj viszont ezért, mert ugye visszasorolnak - ami tök igazságtalan, hiszen évekig fizeted a díjat, pont ilyen esetekre, már jópár szervizköltséget kifizettél előre, mégis megbüntetnek valahol, na mind1, nem ez a lényeg)
aki részt vesz a gépjárműves közlekedésben, annak számítania kell ilyenekre. emiatt ne érezd magad rosszul. ha nem járnál kocsival sose, akkor biztos nem történne ilyen, de jársz, ez van.
még csak bénának se érezd magad, én azt mondom :) mindenki csinál valami hülyeséget - én már tolattam rá tűzcsapra (elfelejtettem, h melléparkoltam) tolattam rá beton virágládára (szintén elfelejtettem) és egyszer én is lekoccoltam - 20 év balesetmentes vezetés után egy előttem lámpánál elindulós, hirtelenlefékezős vasteknő kocsit (nekem horpadt a löki, neki meg se kottyant, öreg volvó volt, vonóhoroggal)
szóval számos ember tud ilyen sztorit mesélni, kérdezz csak körbe :)
betétlapot kell adnod. pont azért, mert ez a természetes. a vétlen fél gáláns volt és bizalmat adott neked, ezt tartsd szem előtt.
amit éreztél az pedig az adrenalin löket, teljesen normális emberi reakció.
a lelkiismereted és szégyenérzeted szépen elhussan, ha majd hallasz még az ismerőseidtől pár autós sztoryt :)
Igy van, a remeges es ilyedtseg az adrenalintol van. Az hamar elmulik. Ha legkozelebb ilyen van lelegezz melyeket. Nem kell rogton kiugrani a kocsibol es jajveszekelni, hogy uristen mi tortent (nem mondom hogy ezt csinaltad, de az emberek hajlamosak ra) hanem maradj ulve meg egy kis kicsit, vegyel nehany mely levegot majd hatarozd el, hogy higgadtan, nyugodtan fogod kezelni a szitut.
En 20+ evi balesetmentes vezetes utan torten ossze a kocsimat ugy hgy mas ment at a piroson mikor nekem zold volt es megis betege lettem a dolognak, hogy velem ilyen elofordulhat. Magamat hibaztattam, amiert nem figyeltem. (tudom h.lyeseg, raadasul hiaba figyeltem volna a betonfaltol ugysem lattam volna ha jon valami, csak ha belassitok a zoldnel es elnezek balra, dehat ki csinal ilyet menet kozben mikor neki van zold?)
Inkabb orulj neki, hogy csak ilyen pici kocc tortent es senki nem serult.
Mondjuk azt megtanulhatod leckenek hogy legkozelebb akarmi tortenik, hiaba eroskodik a sertett fel, hgoy ugyan semmiseg hagyjad, tessek fotozni. Van mindenkinel telefon, ami kepes fenykepezni. Nalam meg egy eldobhatos fenykepezo is van pont azert ha epp akkor a telo lemerul.
Rosszabb is lehetne, gondolj bele, a csavo letepi a lokharitojat es azt mondja a te koccanasod okozta. Hogy bizonyitod, hogy nem? Oke lehet hogy hisznek neked de most kell feleslegesen a rohangalas/fejfajas ha egyszer egy barommal hoz ossze a sors aki meg a nyakcsigolya repedesenek operacios koltseget is rajtad akarja leverni?
Es ha neki volt tanuja aki latta, amikor te belementel? Mindig tessek fotozni, hogy sajat magad vedd.
A balesetet pedig vedd "ajandeknak" azert hogy megtanulj valamit, hogy mostantol jobban csinald a dolgokat. Tudod, ami nem ol meg, az csak megerosit! ;)
Hát köszi a válaszokat kicsit megnyugodtam :)
8: Elég normálisnak látszott és nő volt.
De ha ezt megpróbálja amit írtál akkor én szépen letagadok mindent, mert ugye se papír semmi csak egy telefonszám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!