Hogy tudom házilag felhúzni a turbót?
Figyelt kérdés
Házilag szeretném fejleszteni az autóm és érdekelne hogy hogy tudnám megoldani saját kezűleg megcsinálni. 1.9 TDI Golf 32015. júl. 6. 10:45
1/17 anonim válasza:
Sehogy, nem erőltesd, normálisan csináltasd meg.
Az ilyenek miatt szidják a dízel Golfokat
2/17 A kérdező kommentje:
Ha egyszeruen meg lehet csinalni akkor csinalnam én. Ha bonyolult, akkor szakemberhez vinnem.
2015. júl. 6. 11:03
4/17 anonim válasza:
Van egy olyan érzésem hogy a 2-öt tuti nem töltötted be, de elhet a 20 at se... turbo nem úgy van, hogy hopp kalapács nekiesek,elég kényes szerkezetek ha úgy vesszük. Innentől fogva maximum kicserélni lehet, bár értelme annak se sok van,, max még egy kis füstöt termel a téjdéji.
5/17 veterán vas válasza:
Ha nem vagy megelégedve a turbóval, tervezz egy újat. Válaszd ki hozzá a megfelelő alapanyagokat. Preciziós öntőformában kiöntöd a házat, megmunkálod az alkatrészeket, fölhordod a kerámia réteget, illeszted az együtt forgó alkarészeket és kész. Elvégzed az áramlási kísérleteket, korrigálod amit az ostoba gyári mérnökök nem jól számoltak ki, és már van is egy frankó turbód. Aztán már csak összehangolod a motorral a kipufogó rendszerrel és nem zaklatod a "gyakorikérdések.hu" tudatlan amatőr pancsereit, ilyen egyszerű kérdésekkel.
6/17 anonim válasza:
Arra nincs ötletem, hogy Te hogyan tudnád s.k. fejleszteni a turbót, de nagy a gyanúm, hogy az autóhoz értő válaszadók idegrendszerét már ezzel a kérdéssel is sikerült "felhúzni". ;)
7/17 anonim válasza:
Van turbónyomás mérő műszered? Tudod mi az a wastegate szelep? Ismered a gyári nyomás adatokat? Tudod mennyire szabad felhúzni? Ha igen, akkor hajrá, ha nem, akkor maradj a waxolásnál!
8/17 anonim válasza:
Fejleszteni leginkább úgy lehet ha lecseréled, de ahhoz a vezérlést is át kell írni, meg egyebek szóval nem egyszerű dolog.
Max turbónyomást lehet állítani de azt sem egyszerű, és csak óvatosan szabad.
utolsó: Azért óvatosan add a tanácsokat, láttam én már olyan vastagon waxolt kocsit hogy úgy nézett ki mintha kocsonyával/öntött gumicukorral lett volna bekenve:DDD
9/17 anonim válasza:
Hú vazze, erre nem is gondoltam! Tudod mit kérdező? Inkább menj a strandra ilyen időben, ahelyett, hogy a forró turbóval bíbelődnél! :)
10/17 A kérdező kommentje:
Igen, igen, a turbónyomásra gondoltam, hogy azt megnövelni. De akkor ahogy mondtad, nem egyszerű.
A többiek elég türelmetlenek ha valaki bütykölni szeretné az autóját. 😂
2015. júl. 6. 23:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!