Házilag szeretnénk klímagáz tölteni autóba. Szerintetek veszélyes? Bővebben lent.
Egy OPEL Astra-ba szeretnénk klímagázzal feltölteni a rendszert, mert már nem fúj hideget a klíma. Egyik munkatársam korábban univerzális klímaszerelő volt, így maradt nála 134A gáztöltet, tömlő és manométer is. Sajnos csak ennyi van neki, maga a komplett töltő- és szabályzógéppel nem rendelkezik, csak direktbe tud tölteni.
Olvastam neten és kérdeztem már több embert is, akik azt mondták, hogy leereszteni a másik gázt azért nem jó ötlet, mert van benne valami spéci olaj, ami a hűtőközegben van és ez adja a kenését a klímakompresszornak, illetve a tömítéseknek. Ezért kell 2 havonta minimum elindítani a klímát, hogy a gáz ne lépjen meg....
Ha leeresztjük a régit, akkro kimegy az olaj és gyakorlatilag leéghet a kompresszor, mert nem lesz kenése. Erre mennyi az esély? Illetve jobb ötlet-e az, ha rá van töltve a régi gázra a megfelelő nyomásig és akkor bentmarad az olajozás?!
Köszönöm a válaszokat!
Nehogy megsértődj..
Nagyon is jó, hogy kérdezted..így legalább megtudod, hogy pár hónapja törvény tiltja a barkács megoldásokat. Még új klímát is csak szakemberrel mehetsz -elvileg- vásárolni. Ezt a törvényt az unijó hozta..és nem véletlenül..tudod..klímavédelem...erősödik a szigor.
tehát csak szakemberrel szabad, ráadásul számlával..
viszont lesz garanciád.
egyébként a klímás rámér, és lehet, hogy csak rátölt, mert már halványodik a nyomás..
az öreg szaratov hűtőkben akár ötven évig is zörgött az eredeti olajjal a kompresszor.de a többi klíma/hőtő is megy végnélkül(ha nem ereszt...az más tészta)
Igen, tisztában vagyok avval, hogy vizsgához kötik a klímázást, de nem a feltöltés miatt, hanem a gáz tárolása és felhasználása végett.
Emberünk is klímás, csak nincs meg a vizsgája rá - egyelőre -.
nekem mindegy, a boltban úgyis kérik az unijós papírját.
vagy... de azt nem írom ide..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!