Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha anyagi okok miatt eladom...

Ha anyagi okok miatt eladom az autómat, hónapok múlva lesz pénzem és vissza szeretném venni, akkor a rendszám alapján megmondják nekem az új tulajt?

Figyelt kérdés

Elég sürgősen szükségem lenne kb. 1 millió Ft-ra, ezért akármennyire is fáj, kénytelen vagyok eladni az autómat. 2006-os Toyota Corolla Wagon, kb. 1,2-1,5 milliót érhet. Ha egy készpénzes autófelvásárlással foglalkozó helyen eladom, de pár hónap múlva összejön ennyi pénz és szeretném visszavenni, akkor rendszám alapján valahol megmondják nekem, hogy ki az új tulaj? A forgalmit is lefényképezem eladás előtt, azzal tudom bizonyítani, hogy nem kamuzok és én voltam az előző tulaj.

Mindez csak azért kéne, mert annyira imádom, édesapámtól örököltem /ő is nagyon szerette/ és vérzik a szívem, de a pénzre viszont kegyetlenül szükségem lenne most.

Amúgy meg van egy nem használt garázsom, ahová 2 autó befér, talán az is ilyen 1 millió körüli összegben. Eredetileg csak ezt adtam volna el, mert semmire nem használom. Csak miután meghirdettem, ki tudja, hogy mikor veszik meg... Ha mondjuk hónapok múlva is kel el és kapnék érte ennyit, abból már nagyjából vissza tudnám venni a kocsit. Hogy az eladó eladná-e nekem, az már részletkérdés. Rábeszélem. Tuti, hogy nem fogja annyira szeretni, mint ahogy én...

2015. júl. 5. 13:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
54%
Vagy nem adod el a kocsit, és akkor rövidre is zártuk a témát. Aztán neked sem kell az érzelgős sztoriddal házalni.
2015. júl. 5. 16:58
 12/19 A kérdező kommentje:

De a kérdés lényege az volt, hogy megtudom-e valahonnan, hogy ki az új tulaj. Válaszokat kaptam erre is.

Hogy eladná-e nekem vagy nem, az már részletkérdés.

2015. júl. 5. 16:59
 13/19 A kérdező kommentje:

El kell adnom, mert elég sürgősen kéne az árának a nagy része.

"Házalni" pedig azért fogok az "érzelgős sztorimmal", mert ha utána ismét pénzhez jutok és lehetőségem lenne visszavenni, miért ne próbálnám meg?

Egyébként ismét látszik az oldal színvonala és a szokásos magyar mentalitás: tök normálisan feltettem egy kérdést, erre egyesek olyan lekezelő válaszokat adnak /még ha a kérdésre feleltek, akkor is/, mintha a kutyájuk seggéből ráncigáltak volna ki...

2015. júl. 5. 17:05
 14/19 veterán vas ***** válasza:
54%

Talán egy rövidebb, és lényegre törőbb kérdéssel tisztázni lehetett volna.... :(

Szóval a kérdésed:

-meg akarod tudni egy autó új tulajdonosának nevét címét.

A válasz: NEM.

Fölösleges a családi legenda, nincs szó több százezer visszavásárlási felárról, alkudozásról, stb.

A válasz akkor is NEM.

Érted?

Így egyszerűen NEM.

2015. júl. 5. 17:07
 15/19 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább ez a szituáció amit te levázoltál, ez az ami tükrözi a magyar színvonalat meg mentalitást. Bár ez nem feltétlenül téged minősít le. De ki tudja.
2015. júl. 5. 17:08
 16/19 anonim ***** válasza:

Jó reggelt Kérdező! Ez agyarország, ez agyarország!!!

Mikor ilyeneket olvasok én is szégyellem, hogy magyar vagyok, de ezt dobta a gép.

De, hogy a kérdésedre is válaszoljak. Ha van egy kedves rendőr ismerősöd akkor ő általa meg tudod az új tulaj nevét, címét.

2015. júl. 5. 20:29
 17/19 anonim ***** válasza:

A kereskedő nem fogja kiadni a vevő nevét, nem hülye, és nem a saját ellensége.

Akkor van esélyed, ha egy magánembernek adod el (nem neppernek).

Neki akár a sztorit is felvázolhatod, hogy az eladás oka átmeneti pénzzavar, és egy év múlva szeretnéd 25% felárral visszavásárolni. Így talán van esélyed. Ha kereskedőhöz kerül, akkor nincs.

Egy sztori arról, hogy milyen nehéz felkutatni egy szintén családi okból kedves autót:

[link]

2015. júl. 5. 20:31
 18/19 anonim ***** válasza:

Itt a megoldásod:

[link]

2015. júl. 5. 22:49
 19/19 anonim ***** válasza:
magánszemélynek adod el ennyi.+ engem nem zavarna ha a mostani autóm(amivel megvagyok elégedve 1,5 éve vettem) és jönne az előző tulaj, hogy hiányzik neki meg sok érzelem köti hozzá, hát mondanám oké de ( 700 ért vettem) akkor 900 ért viheti vagy marad. Így megint 700 ért vennék másikat a maradék 200 meg átírás első olajcsere stb. Én is gondoltam visszaveszem előző autóm mert sok évet velem volt, első autó volt és szivesen visszavenném drágábban is, ő örülne mert több pénzt kap érte és sokkal jobbat vehetne nekem pedig az eszmei értéke több mint amennyi a valós ára, ilyen egyszerű ez, kis + pénzért szerintem senki sem gondolkodna sokat ezen.
2020. máj. 2. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!