Adják ki újra az "A" betűs rendszámokat, vagy lehet kérni?
Tudtommal Magyarországon soha sem adják ki újra a lejárt rendszámokat. Amit láttál azok ún. foglalt rendszámok, azért is volt rajtuk az uniós zászló. Ha soros rendszámok lettek volna, akkor még piros-fehér-zöld címke lenne rajtuk.
Az AAA tudtommal az AAA autókereskedés rendszáma.
Végülis mindegy,én arra gondoltam,hogy mivel az ábécé halad előre,és egyszer elfogy a kombináció megint,akkor az anno leadott kombinációkat adják ki.
Egyébként miért ne lehetne,teljesen logikus lenne szerintem.
Ártunk és ormányunk számára nem az a jó ami logikus, hanem az amiből jó sok pénzt leszakíthat a slepp, és aztán visszautalnak belőle! :(
Ezért is kezdték már évekkel ezelőtt pedzegetni a megyei rendszámok kérdését, mondván, hogy nemsokára elfogynak a rendszám kombinációk. Jó lenne a megyei rendszám, de csak úgy ha személyekhez tartozna, és mondjuk úgy menne az átírás, mint egyes nyugati országokban, hogy ti. vesz a postán egy bejelentő lapot 10 euróért, kitölti és máris használja az autót.
Nálunk ez gondolom úgy fog történni, hogy ha a zalai vesz autót Budapestről, akkor majd még át is kell neki plusz pénzért rendszámoztatni...
:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!