Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Adják ki újra az "A" betűs...

Adják ki újra az "A" betűs rendszámokat, vagy lehet kérni?

Figyelt kérdés
Ma láttam két teljesen hétköznapi autót a Bp.VIII-ik kerületben,az egyik ADI,a másik AAA-s rendszámú volt,teljesen új,EU-s rendszámtáblákkal.

2015. júl. 1. 16:57
 1/4 anonim ***** válasza:
48%
Az A-sok már több mint 25 éve kerültek először forgalomba. Sok ilyen korú autó már régen elporladt és a rendszámot leadták. Ezeket extra pénzért (egyedi rendszámként) újra lehet kérni. Ha nincs semmilyen extra kívánságod akkor most kapod az N-nel kezdődő 3 betű- 3 szám kombinációjút. Nem csak A-sokkal van ez így. Lehet látni viszonylag gyakran "női autókon" EDI-, EVI-, stb. rendszámokat is. Ezeket is legalább 20 éve kiadták már egyszer.
2015. júl. 1. 19:18
 2/4 anonim ***** válasza:

Tudtommal Magyarországon soha sem adják ki újra a lejárt rendszámokat. Amit láttál azok ún. foglalt rendszámok, azért is volt rajtuk az uniós zászló. Ha soros rendszámok lettek volna, akkor még piros-fehér-zöld címke lenne rajtuk.

Az AAA tudtommal az AAA autókereskedés rendszáma.

2015. júl. 1. 19:43
 3/4 A kérdező kommentje:

Végülis mindegy,én arra gondoltam,hogy mivel az ábécé halad előre,és egyszer elfogy a kombináció megint,akkor az anno leadott kombinációkat adják ki.

Egyébként miért ne lehetne,teljesen logikus lenne szerintem.

2015. júl. 1. 19:58
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ártunk és ormányunk számára nem az a jó ami logikus, hanem az amiből jó sok pénzt leszakíthat a slepp, és aztán visszautalnak belőle! :(

Ezért is kezdték már évekkel ezelőtt pedzegetni a megyei rendszámok kérdését, mondván, hogy nemsokára elfogynak a rendszám kombinációk. Jó lenne a megyei rendszám, de csak úgy ha személyekhez tartozna, és mondjuk úgy menne az átírás, mint egyes nyugati országokban, hogy ti. vesz a postán egy bejelentő lapot 10 euróért, kitölti és máris használja az autót.

Nálunk ez gondolom úgy fog történni, hogy ha a zalai vesz autót Budapestről, akkor majd még át is kell neki plusz pénzért rendszámoztatni...

:(

2015. júl. 1. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!