Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha anyagi okok miatt eladom...

Ha anyagi okok miatt eladom az autómat, hónapok múlva lesz pénzem és vissza szeretném venni, akkor a rendszám alapján megmondják nekem az új tulajt?

Figyelt kérdés

Elég sürgősen szükségem lenne kb. 1 millió Ft-ra, ezért akármennyire is fáj, kénytelen vagyok eladni az autómat. 2006-os Toyota Corolla Wagon, kb. 1,2-1,5 milliót érhet. Ha egy készpénzes autófelvásárlással foglalkozó helyen eladom, de pár hónap múlva összejön ennyi pénz és szeretném visszavenni, akkor rendszám alapján valahol megmondják nekem, hogy ki az új tulaj? A forgalmit is lefényképezem eladás előtt, azzal tudom bizonyítani, hogy nem kamuzok és én voltam az előző tulaj.

Mindez csak azért kéne, mert annyira imádom, édesapámtól örököltem /ő is nagyon szerette/ és vérzik a szívem, de a pénzre viszont kegyetlenül szükségem lenne most.

Amúgy meg van egy nem használt garázsom, ahová 2 autó befér, talán az is ilyen 1 millió körüli összegben. Eredetileg csak ezt adtam volna el, mert semmire nem használom. Csak miután meghirdettem, ki tudja, hogy mikor veszik meg... Ha mondjuk hónapok múlva is kel el és kapnék érte ennyit, abból már nagyjából vissza tudnám venni a kocsit. Hogy az eladó eladná-e nekem, az már részletkérdés. Rábeszélem. Tuti, hogy nem fogja annyira szeretni, mint ahogy én...

2015. júl. 5. 13:27
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném. Ez biztos szembe menne valami adatvédelmi irányelvekkel. Másod részből meg miből gondolod hogy az új tulaj el akarná adni a frissen megvett kocsit?
2015. júl. 5. 13:29
 2/19 A kérdező kommentje:
Nem tudhatom biztosra, de abból sejtem, hogy ha az ő számára csak egy autó, egy eszköz és én lerakom elé a lóvét, akkor tessék, abból vehet magának másik autót. Bízok benne, ha semmi érzelem nem köti hozzá, a pénzt is megkapja, rajtam pedig látja, hogy mennyire szeretném, akkor visszakaphatom...
2015. júl. 5. 13:39
 3/19 anonim ***** válasza:
Kivéve ha azt mondja, hogy ő köszöni szépen jól meg van ezzel az autóval, nincs kedve még egyszer autót össze vadászni meg az ügyintézés után szaladgálni.
2015. júl. 5. 13:44
 4/19 anonim ***** válasza:
Nem adják ki neked az adatokat..
2015. júl. 5. 13:47
 5/19 veterán vas ***** válasza:
53%

Valószínű én sem csapkodnám a hátsómat a földhöz, ha megvásárolok egy autót, és utána egy-két hónappal, valaki előállna ezzel a szívhez szóló érzelmi dumával.

Engedd meg, hogy visszakérdezek:

Hogy jössz Te ahhoz, hogy felkutasd ki vette meg, mit eladtál? Milyen alapon kérdőjelezd meg, nekem mennyire fontos az az autót, amit saját akaratomból és hivatalosan megvásároltam?

Mi közöd hozzá hogy mennyire szeretem?

És még ezer ilyen apró kérdésem lenne.

2015. júl. 5. 13:53
 6/19 anonim ***** válasza:
Ezt te úgy gondolod, hogy ugyanannyiért vennéd vissza, mint amennyiért eladtad? Vagy hajlandó lennél akár fél millával többért is visszavenni?
2015. júl. 5. 15:01
 7/19 anonim ***** válasza:

esetleg hitel?

Amúgy ha ígérsz egy kis "kenőpénzt" a kereskedőnek aki eladja akkor jóeséllyel meg fogja mondani az adatokat.

Az új tulajt meg csak akkor van értelme megkeresni ha ő is profitál belőle, pl ha kifizeted a papírozási díjakat plusz még 200-300 ezret neki ,talán akkor elgondolkozna rajta. Esetleg azidőre biztosítasz csereautót mert lehet hogy életbevágóan fontos neki a kocsi pl munkához.

Csak akkor vágj bele ebbe az autóhajszába ha megér ennyit neked, jóeséllyel nem fog csakazért lemondani a frissen vett kocsiról és belemenni akár hetekig-hónapig tartó sz*pórollerbe mert szépen kéred.

2015. júl. 5. 15:02
 8/19 anonim ***** válasza:

Ha a vevő lennék, és hozzám csöngetnél be ezzel, valószínűleg megszorongatnálak jogosulatlan adatkezelésért, és a kereskedőt is... Ettől függetlenül lehet hogy visszaadnám, egy vadonatúj autó áráért. Ha vagy annyira hülye hogy megvedd, megérdemled.

Eladtad az autót, és attól kezdve semmi közöd hozzá.

Ha egy izomautóshow veszi meg azért, hogy bigfootokkal szétcincálják, és utána felgyújtsák, ahhoz sincs semmi közöd.

Attól kezdve, hogy a szerződést aláírtad, vételárat átvetted, a kocsival a kocsi gazdájával semmi dolgod nincs. Pontosabban semmi közöd sincs hozzá. Eladtad, az övé lett. Attól kezdve hogy új tulajdonosa van, az egy új történet, senkit nem érdekel, hogy te mennyire szeretted, vagy nem szeretted, mennyire vigyáztál vagy nem vigyáztál rá. Lehet patika az autó, de ha egy festő veszi meg a festékes vödreinek és a melős cuccok szállítására, és egy év alatt 10 évet öregít a kinézetén, már ahhoz sem lesz közöd.

2015. júl. 5. 15:08
 9/19 anonim ***** válasza:

Nem adnak ki neked semmilyen infót erről hogy kinél van az autó.

Nem biztos hogy visszatudnád vásárolni mert ha ő megvan vele elégedve akkor nem fogja eladni és újból kocsit keresni, reménykedve hogy megint egy jó autót fog ki.

Én csak akkor adnám így el az autómat a volt tulajnak ha többet fizetne mint amennyibe nekem benne van az autó.

500ért vettem de átíratás + karbantartással együtt 650.000ben van benne. Ennyiért úgy se venné meg senki

.

Nincs valaki ismerősöd akitől kölcsönkérhetnél pénzt és letétben nála lenne az autód? Ha jók a feltételek akkor van olyan aki belemegy ilyenbe.

2015. júl. 5. 15:55
 10/19 A kérdező kommentje:

Azért fontos nekem ez az egész, mert az elhunyt édesapámtól örököltem, aki nagyon szerette ezt az autót. Műszakilag is tökéletesen meg vagyok vele elégedve, megbízható, nem fogyaszt sokat, nem kerül sokba fenntartani, a motorja se rossz, karosszériára is tetszik. Ez utóbbi dolgok lehet, hogy az új vevőnek is tetszenek.

Azonban neki csak egy autó a sok közül, amit bármikor találhat, ha kifizetem neki az árát. Én viszont nem fogok még egy ilyet találni, amihez így kötődöm. És igen, ezen az alapon kérdőjelezem meg, mert tízmilliárd százalék, hogy neki nem fontosabb, ugyanis ő csak egy kereskedőtől vette én viszont örököltem a saját apámtól.

Egyébként nyilván nem egy vadiúj kocsi áráért venném vissza. Eladom pl. 1,3 millióért és visszavenném mondjuk másfélért. Amúgy meg nem esnék neki, hogy "azonnal add vissza a kocsimat", hanem normálisan elmagyaráznám neki, hogy mennyire fontos volt nekem ez az autó édesapám révén, próbálnék rá hatni érzelmileg.

Jó, tisztában vagyok vele, hogy hivatalosan megvette, onnantól az ő tulajdona, semmi közöm hozzá, satöbbi. Viszont ha engem megkeresne fordított helyzetben az előző tulaj, hogy ő érzelmileg mennyire kötődött hozzá, lerakja elém a pénzt /+ egy 100-200-assal többet esetleg/, hogy vegyek újat, szerintem simán belemennék. Én akármilyen más jó állapotú kocsit tudok venni azon a pénzen, de neki az a kocsi többet jelent, mint egy autó... Ez szerintem már csak emberség és megértés kérdése.

2015. júl. 5. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!