08 szürke színkódú autót át lehet festeni más
árnyalatú szürkére?
Figyelt kérdés
Ha egy autó forgalmijában 08 szürke színkód szerepel, de most sötét szürke, és átfestem világos, vagy akár ezüst szürkére aminek utánajártam legtöbbször szintén 08 a szinkód, müszakin lehet probléma belöle? Csak olyan válaszadókat várok akik valóban sejtik hogy miröl beszélnek
Szerintem ott kezdődik a gond, hogy ugyanazt a kocsit nem festették két különböző színre ugyanarra a színkódra. Hiába más típusnál mást jelent az a színkód.
De ettől függetlenül a vizsgabiztosok nagy része nem fogja észrevenni, vagy inkább nem foglalkozik vele valószínűleg. Viszont ha sáros a kocsi, határeset, hogy átengedje-e. Esetleg valami miatt kapsz egy szigorítottat, akkor bukta. Nem olyan nagy összeg átíratni. Ha már rászánod azt a min. 300.000et a festésre akkor a 6000 Ft forgalmi, 6000 Ft törzskönyv díja nem lehet tétel, hogy nyugodtan aludj.
2015. jún. 29. 13:56
2/6 anonim válasza:
a kutyát nem érdekli a színkód!!!ha nagyjából stimmel a szín (a te esetedben a szürke)soha az életben senki le nem fogja ellenőrizni,hogy ez most 08 vagy 06 szürke!!!!
2015. jún. 29. 14:08
3/6 Beviz Elek válasza:
Ez csak a forgalmiba van beírva, az előző autóm gyárilag ezüst volt, 08 szürke!
Ha gondolod utánajárhatsz hogy a 08 mit jelöl, de ha saját autómat színezgetném más árnyalatú szürkére, akkor nem foglalkoznék vele.
A típusspecifikus gyári színkód pedig senkit nem érdekel, az a forgalmiban nem szerepel.
2015. jún. 29. 14:40
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Az a helyzet hogy valóban nem tizezer forint számít, kerestem ugyanebben a tipusban ezüst szint ugyanugy 08 szürke a szinkód. Csak azért kérdeztem ugye mert fotózták elözö müszakin, és most azért szembetünöen más szürke lesz. Egyébként nem sáros az autó, csak festést kíván már, és volt egy elemcsere is, hála a jó égnek pont a csomagtér ahol az eredeti szonkód is rajta volt, de egyébként is ezüstre szeretném és az megy olcsón is :-)
2015. jún. 29. 14:49
5/6 anonim válasza:
arra azért befizetek,hogy az ezüst megy olcsón is!főleg,hogy a fekete után a második legszopóbb szín!igazi kihívás normálisan megsprickolni vele egy autót,főleg telibe!persze ha józsi bácsi csinálja a diófa alatt,úgy lehet olcsó.....mondjuk a végeredmény is olyan lesz......
2015. jún. 29. 15:08
6/6 A kérdező kommentje:
Félreértés ne essék, nem józsibácsi fújja, csak a fényező havernál berendelték az ezüst festéket, a páciens pedig összetörte az autót, igy a megmaradt festékhez fillérekért tudok hozzájutni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!