Mitöl szürke árnyalatú minden ruhánk, a fehér, pasztellszinek?
Rosszul adagolom a mosoport? Mennyit ontsek akkor a tartalyba? Vagy az oblitotol?vagy hasznalnom kene vizlagyitot?
Egy ido utan beszurkulnek es nem lesznek nedvszivok pl.a torulkozok.Ti hogy csinaljatok?mennyi mosoport tegyek a gepbe?
na, ez jó kérdés. én is kíváncsi vagyok. főleg a rózsaszín ruhák amik világosrózsaszínek, nekem mindig beszürkülnek. elsősorban a zoknik, bugyik. nem tudom mit csinálok rosszul. mondjuk hozzá szoktam dobni a világoskék, világoszöld dolgokat. lehet, h ez a baj? hogy nem csakis rózsaszínt mosok? én gondoltam már arra a színfogó kendőre is.
remélem valaki ad jó tanácsot. biztos nem a mosószer adagolás miatt van.
a törölköző akkor szívja jól a vuzet, ha nem teszel öblítőt a törölközőmosáshoz. erre már rájöttem.
Állítólag a víz keménységétől is függ, hogy mennyire szürkülnek és keményednek a ruhák.
Nálunk nagyon kemény víz van, de ahogy mosok azzal szép fehérek és puhák lesznek a ruhák.
A mosószer egy része helyett mosószódát teszek (ha piszkosabb a ruha többet, ha nem olyan piszkos, akkor kevesebbet) Én fel szoktam oldani langyos vízben a mosószódát és ha nem folyékony mosószert használok, akkor a mosószert is (nagyon alacsony nálunk a víznyomás, emiatt nem mindig mosta ki rendesen a tartályból a mosószert)
A fehér ruhákhoz pluszban teszek szódabikarbónát is (az fehérít)
Öblítéshez ecetet használok. Ruhafestés után a ruhák színét is azzal szokták fixálni. Vízkőoldó hatású is, így még a mosógépnek is jó. Ha ragaszkodsz valamilyen illathoz, tehetsz hozzá öblítőt is (van aki illóolajat használ, azt még nem próbáltam)
A fehéreket mindig magukban mosom.
A zöldeket és a pirosakat is (ezeknek látom a lejövő vizén, hogy engedik a színüket)
A rózsaszínek általában bekerülnek a szürkék-drappok közé (sokáig kellene gyűjteni a rózsaszínt, hogy tele legyen vele a gép) A feketék és sötétkékek egybe.
Mindent a visszáján szoktam mosni és teregetni.
Ha lehet, kintre teregess.
A fehéreket, ha napon szárítom, akkor fehérebbek (nem tudom miért)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!