Miért nem tudok szép fehér ruhákat mosni? Miért nem marad a fehér ruha fehér és lesz szürke kb.5-6 mosás után?
Kaptam egy Persil mosóport, amit Ausztriából hoztak. Akkor bizonyosodtam meg róla, hogy a kintről hozott sokkal jobb minőségű, mert eddig nem hittem el. Gyönyörű fehérre mosott mindent. Ráadásul az a fajta, amivel 30 fokban is lehet mosni. Sajnos, már elfogyott.
Fehérítésre inkább Cloroxot használj, sokkal szebb lesz tőle a ruha. A foltos konyharukákat is tisztára mosta.
Egyszerű, nevetségesen olcsó mosószódával és mosódióval mosok, foltsó adalék, a fehérekhez másfél evőkanál szódabikarbóna, ez tökéletes fehérítő.
Ecettel öblítek, a mosógépem jó illatú, nem bűzlik és nem penészedik az öblítőtartálynál.
A ruhák ragyogóak, az én viszketésem a múlté.
Első lépésben le kellene pucolni a ruháidról a szürke fátylat, ami a márkás mosószerekből és az illatos öblítőkből áll. Lehet, hogy a harmadik mosásnál tűnik csak el, és a mosógép sem egy alkalom után lesz tiszta.
1. vagyok
szerintem próbáld meg úgy, ahogy javasoltam, plusz fehér színű öblítőt használj vagy ecetet.
ecet esetén megmarad a mosószer illata.
Mi a fontosabb? A tiszta fehér ruha,vagy hogy mindennek mesterséges illata legyen?
Ha mindenáron illatos ruhát akarsz,akkor tégy a szekrénybe levendulát,valamilyen illatos szappant,esetleg egy vattán parfümöt.
Anyáink idejében nem volt öblítő,a ruháknak csak frissen mosott illata volt,és senkinek nem hiányzott a virágillat.
amúgy lehet, hogy a Domestos okozza az elszíneződést, ha töményen került a ruhákra.
én régebben mikor töményen használtam a zuhanyzóban hasonló fertőtlenítőt, a fehér rongy foltokban lilás lett tőle.
az volt ráírva, hogy fehérítésre is használható, tehát elvileg akár mosáshoz is használhattam volna, persze miután kellően feloldódott a vízben.
szerintem ha fehérítős vízben szeretnéd áztatni a ruhákat, jobb ha nem a mosógépben teszed, hanem kádban, így előtte jól fel tudod oldani a fehérítőt.
a mosógép tartályából meg hirtelen jön ki nagyobb mennyiség, és lehet, hogy előbb éri a ruhákat, minthogy feloldódna.
Én Ariellel mosok és Silan-t használok vagy Coccolinot öblítőnek. Nálam gyönyörű fehérek a ruhák. Folt esetén Cloroxot vagy Vanish oxi action intelligence-t teszek hozzá - két pici gyerekem van, bizony előfordulnak foltok. Nálam tényleg fehér a fehér, anyukámnál ugyanezzel a módszerrel szürkülnek. Elsősorban a víz a felelős sajnos és nem is mindig lehet vele mit tenni, hiába a calgon, a vízlágyítás.
Az ecetes ötlet valóban jó, a mosódió köztudottan szürkít, varázsló lehet az a válaszoló, aki ezt írta, vagy valami extra vize lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!