Manuális hatfokozatú sebességváltónál ha olyan probléma jött elő, hogy hatodikban gázadásnál kidobja a váltót üresbe, akkor ezt mi okozhatja?
Figyelt kérdés
Ha fogom a kart és nem engedem kiugorni, akkor lehet vele menni gond nélkül, de lehet érezni, hogy gázadásra húzza a váltókart az üres felé. (A többi fokozatnál nem észleltem hasonlót.) Mi lehet a gond? Szinkrongyűrű, vagy komolyabb probléma? A javítása megoldható váltócsere nélkül is? Köszönöm a válaszokat előre is!2015. jún. 28. 20:14
1/3 anonim válasza:
Nem értek a váltók belső szerkezetéhez,de szerintem itt nem lehet nagy a probléma,csupán valami apró retesz mehetett tönkre ami helyén hivatott tartani a sebességet.
Nagyobb baj akkor lenne ha recsegne,illetve be sem venné a sebességet..
2/3 anonim válasza:
Azt hiszem, a váltókulisszát kell cserélni, nem nagy dolog, és nem is drága annyira. Valószinüleg rengeteget ment autópályán az autód, ami igazából nem gond, sőt, ez a legkiméletesebb üzemmód egy autó számára.
3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Én is erősen reméltem-remélem, hogy nem nagy a gáz, mert egy másik váltó horror ár volna. Valószínűleg így is mélyen a zsebembe kell nyúlni, mert a váltó megbontása több munkaóra lesz a szervizben. Gondolom én...
2015. jún. 29. 09:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!