Ez jó hangrendszer lehet (szakértőknek)?
Kábel nem gond, hidd el a tömegközlekedési járműveken nagyon sok paraméterrel rendelkező kábelt használnak :)
Többi maradjon a titkom :)
Amin viszont meglepődtem, hogy akartam a táphoz rakni kondit és basszusra kőkeményen ugradozó tápfesszel ha nem megy a generátor(gyújtást levéve) akkor is az erölködő kimeneti fesze(mármint a panelon belül) olyan stabil, mint a cövek úgy áll, mint katiban a gyerek.
Egyszer majd a nagyobbat beszerzem(gm2200), amikor látok alkalmi vételt, és a kicsi mellé még egy kicsit(gm1200).
Még egy ami nemtetszik a 072bt nél, hogy a kimenete kis jelszintű és a GM bemeneti érzékenysége maxra van felvéve, ami mtt a jelzajviszonyom rakás szar lemerült aksinál! Hátra menő hang kábellal párhuzamosan fut nagyon sok +12 köteg(teli elektromos extrákkal a kocsi) és merültebb akksinál a motor fordulatszám függvényében hallkan hallok morgo majd kipörgetve a motort sipolo hangot, néztem oszciloszkóppal is, elég szép a jelszintje.
kihózom a GMből a bemenő hang kábelt és tök csend van, egyszerűen a hátramenő hangfrekis kábelnak kicsi az árnyékolása közel 10méteren(kesztyűtartó alatt is kavarog minden fele meg a csomagtartóban is).
Egy erősítőt fogok építeni majd és akkor kb. 5Vpp jelszinten akarom hátravinni a hangot ott meg leosztom annyira ami épp kell a GM bemenetére.
Lehet egy méregdrága kábel is csodát tenne de erősítő építéshez van itthon minden és amennyi kábel megy vele párhuzamossan végig hátra ott már szerintem a kőkemény árnyékolás se csinál csodát ilyen kis jelszinten.
Nem igazán értem az Alpine miért csinálta hogy a 072nél:
2V / 10k ohm
A 178nál:
4V / 10k ohm
178 -t nem probáltam, de azért elég durva, hogy márkán belül ennyi eltérés van!
Az a 2X feszültség nagyon jóljönne!
Viszont ami érdekes amikor már nem eszméletlen sok töltő áram szaladgál akkor megszűnik a gond.
Az erőlködőhöz meg szerencsémre elég volt pár centi kábel, hátul van az akksim :D
Pont ezért megy hátulról előre sok +12 kábel mert van hátul elég sok elektronika is az üllések alatt az akksi mellett.
Jól értem hifi cuccokat árulsz?
Szerinted használtan kilehet fogni iDE178BT -? Sajnos nem láttam még mikor újban megvettem a 072 -t, pedig gondolom használtan nem 60körül lenne az ára.
Eszméletlen tettszik az a fejegység.
A kondit úgy értem, hogy mikor láttam mennyire nem stabil a fesz egy mély basszusra akkor akartam berakni de mivel megnéztem a kimenő feszt nem raktam be, mert atom stabil.
Egyszer mad pakolok be, csak amik itthon vannak 40voltosok, nem akarom elpazarolni 12volthoz.
Igen az rca jelszintje nem mindegy,minél magasabb annál jobb,zaj szempontból is.
amiről te beszélsz sípolás azt úgy hívják generátor zaj.
nem feltétlen rca kábel szedi össze,okozhatja rossz testelés is,hibás erősítő,vagy hibás fejegység.
erről van bőven cikk neten.
úgy érdemes tesztelni hogy kiveszed a fejet és levegőbe húzod háta,a lényeg hogy ne legyen esélye zajt szedni.
ha jól tudom van valakinek eladó cde-178bt,ma írta nekem egy ismerős de nem tudom hol találta.
talán 50ért van eladósorban.
nem jól értetted,nem árulok hifi cuccokat csak akkor ha valami cserélek.
szoktam variálni,igyekszem profi rendszert építeni,rca-kat is ezért tesztelgetek,keresem a jobbat.
cordial ciu az ezüst lenne jó de nem tudtak küldeni.
connection sonus még a befutó lehet meg nézem jövőre mert akkor megint variálnék.
az a terv hogy a focal 165 kr2 szettem magasát cserélném egy bitang jó HS28VOL-ra.
annak a hangjába nagyon beleszerettem,olyat tud hogy az valami hihetetlen.
Hidd el a kábel szedi össze és nincs földhurok. Kihúzom a fejből nincs változás, kihúzom az erőlködőből megszűnik.
eszméletlen sok tápvezeték megy hátra nem kevés árammal....
Pont mm re rásimulva ahol volt helyen elhúzni a hangnak is...(lehet kábelektől távol menne hátra az is segítene esetleg valami méregdrága árnyékolású profibb kábellal)
Lehet egy jobb árnyékolás sokat segítene de a tuti a megnövelt jelszint lenne.
Időben odajutok bedobok egy házi erősítőt kis panelon a fej mögé a fütésbox alá, aztán eszi nemeszi nem kap mást, majd több voltos jelszint fog hátra menni :)
Én nem cde hanem ide -t mondok, mechanika nélkülit.
Mivel ezt megvettem december körül idén marad ez a ute072bt. Most kapott 90% ban új futóművet műszakira, és elég sok extrát szeretnék még idén bele bővíteni.
1-2havonta mindig dobok bele valami gyári extrát :)
Öreg vagyok én már a fapados kocsikhoz 30 -n túl...
Régen fapad lapos két ülésesre állt a cerka, ma már a sok kényelmi elektromos extrára felszerelt közel 2tonnásra :)
Fogadjunk a kérdező eltünt amint megnézte az árakat...
Sokszor látom páran 10-20e ből akarnak csodát, pedig "okosban" is látod a minimum a 40-50 egy "alap" cucchoz...
Nehéz megmondani melyik szigetelés a frankó.
Nekem a ch zero ami a 3közül a legmagasabb áru és szigetelésre is jónak tűnik az szedte a zajt legjobban.
A kis vékonyka bt2 meg nem zajosodott.
Rcat nagyon okosan kell elvezetni,kábelekt meg minden elektromos cuccot kerülnikell akkor is ha 100 ezres rca van bent.
Ida-ról nem tudok,lehet azt is árul valaki de ha van mechanikás jó árban akkor em mindegy hogy van e benne van nincs,az a lényeg hogy árban jó legyen.
Énis megfigyeltem már hogy sokszor csak kiteszik a kérdést aztán nem reagálnak semmire,de szakember az kell nekik.
ha nem akarsz semmin változtatni akkor minek foglalkozni a kérdéseddel?
első hozzászólásomat úgy tűnik nem olvastad pedig a kérdésre válaszoltam.
ha meg jók neked ezek amiket írtál akkor rakd be és hallgasd.
szerintem a válaszomból egyértelműen kiderül hogy nem lesznek jók.
másrészt meg nem nagyon írtál semmi konkrétat,úgy kérdeztél mitha azt kérdezném tőled hogy melyik kocsi a jobb a sedan az egyterű vagy a kombi.
semmi típust nem említettél.
írtam hogy 1db komponens szett kell,lehetőleg 16cm-es méretű.
hátra pedig csak mélyláda kerüljön mert azt nem tudja a fül behatárolni honnét szól,ha mégis ki hallani akkor általában fázis fordítás ezt orvosolja.
gondold át hogy mit szeretnél mert amit megterveztél az szörnyű lenne.
nyugodtan besétálhatsz egy jobbféle hifiboltba is,a szakember ugyan ezt fogja neked mondani amennyiben ért is hozzá és neked akar jót nem a saját zsebét tömni azzal hogy elad neked egy rakat hangszórót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!