Autó HIFI a semmiből? - kezdő segítséget kér!
Vettem egy 20 éves használt autót, rádió nincs benne, de bele van szerelve 2 db (állítólag jó minőségű) 50 wattos hangszóró. Az előző tulaj a rádiót - és a kábeleit - csipőfogóval operálta ki, tehát egy rádió beépítése igen körülményes lenne.
Szeretnék egy nagyon amatőr hangrendszert, vagyis azt, hogy megszólaljon a két hangszóró, és egy Jack csatlakozóval tudjam üzemeltetni a telefonomról.
Fejegységet, 4 csatornás erősítőt, kormányra szerelhető gyorsgombokat... nem szeretnék!
Csak, hogy minél olcsóbban megszólaljon a 2 hangszóró.
Tudtok segíteni?
Előre is köszönöm
A dolgod sajnos nem túl egyszerű, mert ki kell találnod, hogy melyik kábel micsoda. Mielőtt a hangszórókhoz nyúlnál meg kell keresned a kapcsolt és a fix 12V-ot, ezeket külön-külön szigeteld le mielőtt véletlen hozzáér valamihez és zárlatot csinál! Majd keresd meg a két hangszóróhoz melyik kábelek mennek és a jack dugóra így kösd be:
Ha a hangszórókhoz 2-2 szál vezeték megy akkor a testeket kösd össze és úgy forraszd be a jack dugóba, ha csak 1-1 szál akkor a levágott kábelkötegből azt is ki kell keresni melyik a test.
ha ez megvan az összes többi lógó szálat szigeteld le külön-külön, mielőtt zárlatot csinál!
Köszönöm a segítséget!
Én is hallottam, hogyha simán beleforrasztom egy jack dugóba akkor nem igazán fog szólni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!