Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valóban nem kell váltóolajat...

Valóban nem kell váltóolajat cserélni a 320d BMW-ban?

Figyelt kérdés

Használtan vásároltam egy 2007-es 320d sedán, automataváltós bmw-t. 158.141 km van benne.

Elvittem szervizbe átnézetni és lecseréltetni a motorolajat.

Le akartam a váltóolajat is de azt mondták, hogy ebben nem kell cserélni. (BOSCH szerviz)

Ilyenről még nem hallottam, hogy nem kell.

2015. jún. 26. 19:11
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Ha régen volt cserélve akkor a lefolyó mennyiség is változik??
2015. jún. 30. 10:36
 12/17 anonim ***** válasza:

Nem.

Ahogy már mondtuk a váltóolaj (a legtöbb autónál) zárt rendszerű (mint mondjuk a fékfolyadék). Mégis cseréljük azt is, mert idővel veszít a tulajdonságaiból, stb...

A váltóolajnál a problémát az okozza, hogy a váltó alkatrészei ha minimálisan is, de folyamatosan kopnak. Ilyenkor egészen kicsi fémdarabkák és fémpor kerül bele. Ennek jelentős részét megszűri a szűrő (amíg el nem telítődik) és a mágnescsapda. Viszont ahogy már egy kolléga említette amint a szűrő és a mágnescsapda is telítődik az olaj elviszi ezt a fémport a váltó járataiba, ahol leül, eltömíti azokat, feleslegesen koptat mindent (mint a smirgli).

Ez a fémpor kis mennyiség, mégis komoly kárt tud okozni és tíz (száz) ezer km-ekkel csökkenti a váltó élettartamát.

Viszont ez nem feltétlenül fog látszani az olajon színre / állagra, stb... Tehát nem kell elkeseredni, ha "tiszta" olaj jön le a váltóból, attól még nagyon jól tetted, hogy lecseréltetted az olajat.

2015. jún. 30. 10:46
 13/17 A kérdező kommentje:

Értem.

Köszönöm a segítséget.

Kb. mennyibe fog ez kerülni?? 9,5 litert mondtak, de annyi nem megy bele.

2015. jún. 30. 11:24
 14/17 anonim ***** válasza:
Nekem Volvo V40-be 10e volt az olaj. Erre jött volna rá a munkadíj, de mivel jó haver a szerelő nem fogadott el pénzt. Amúgy olyan 40 perc alatt készen volt, tehát gondolom 1 rezsi órát számláztak volna ki, ami még márkaszervízben sem több 10-12e-nél.
2015. jún. 30. 11:35
 15/17 anonim válasza:
Syasztok bocs h ide kérdezek de nem tudja valaki h Alfarómeo válto olaj szűrőjét hol találom?
2016. dec. 26. 14:26
 16/17 Automata válasza:
82%

Most cseréltem automata váltóolajat 318d 2004-és évjárat. 285000 km.

Nagyon sötét szürke olaj jött le! A dekni és a szűrő ház is vastagon volt

grafitszürke nyálkás finom szemcsével! Ennyit arról hogy nem kell cserélni! Kb 3.5 l jön le. 2,3 hónap múlva érdemes mégegyszer megismételni. Megéri! A szűrő kb 10, 14 ezer! Az olaj literje dextron3-as

2500-3500 körül van.

2017. máj. 13. 13:33
 17/17 anonim válasza:
80%
E90 320d, 430 ezer km és gyári hibátlan automata váltó. Én sem cseréltettem olajat venne és azt mondták nem is kell.
2017. jún. 2. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!