Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Merőleges parkolásnál milyen...

Merőleges parkolásnál milyen támpontokat kell nézni?

Figyelt kérdés
3 napja voltam először parkolni és elmondta az oktató, hogy kell nézni, hogy a tükör mikor éri el a másik kocsi közelebb lévő sarkát vagy az én kocsim hátulja a másik kocsiét(nem biztos, hogy jó), de elfelejtettem! Nem tudnátok leírni, hogy ez hogy is van? mert neten csak olyat találtam, hogy az ülést kellett figyelni, nem a tükröt, és nekem az nehezebb.
2015. jún. 24. 13:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Nekem soha nem tanítottak ilyet, de nélküle is tudok parkolni. Nekem csak a szándékosan "elrontott" parkolást mutatta az oktatóm, ami viszont nagyon hasznos szűk helyen és biztonságot ad a rutintalan vezetőknek is, hogy egy tolatás után szinte szemből kelljen beállni a parkolóba és ez forgalmi vizsgán is szabályos.

Erről van szó: https://www.youtube.com/watch?v=2qcttKopkHs

2015. jún. 24. 15:10
 2/3 anonim ***** válasza:

Jobb előre:

Körültekintés után bal oldalra húzódsz, amikor mellkasod a kocsi túlsó lámpáját elérte, gyors kormányzás. Ha befér az eleje, akkor a túlsó kocsi biztonságiaz öv-oszlopáig lassú visszakormányzás, majd újra jobbra és ha megvan a merőleges, akkor egyenesbe szeded.

Bal előre ugyanez nyilván, csak jobb szélről balra.

Jobb hátra középre húzódsz, tolatásnál amikor a hátsó 3szögletű ablakban (vagy ha nincs, logikusan az ablakod sarkában) látod a körülautózandó sarkot, akkor kell elkedzeni a kormányzást, simán merőlegesig, akkor egyenesbe hozod és beguirulsz megfelelő mélyésgig.

Bal hátra szintén középre húzdva,, és ahogy tolatni kezdesz, amikor a biztonságiöv-tartó oszlop eltakarja a körülautózandó sarkot, akkor kezded tekerni a kormányt. ha megvan a merőleges, egyenesbe hozod, és szépen betolatsz a helyedre.

A max mélység mindig tükör-tükör vagy oszlop-oszlop volnal.

2015. jún. 24. 15:27
 3/3 anonim ***** válasza:
Nem jó ha ilyeneket tanulsz, mert például ha majd egy szűk utcába be kell fordulj, akkor mit nézel? Egyszerűen csak kell érezni az autó méreteit, és kell tudd hogy mennyi idő kell neki, hogy elforduljon. Nem baj ha eleinte nem sikerül egyből, hibákból tanul az ember.
2015. jún. 24. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!