Miért halkítjátok le a rádiót parkolásnál?
Én azért halkítom le, mert a forgalomban, menet közben a letekert ablakon kiáradó zene nem zavar senkit - viszont amikor leparkolok, ott már nyugi van, nem akarom az ott lakókat, élőket, dolgozókat a hangos zenével zavarni.
Mit kell ezen kuncogni?
Ez egy nagyon jó kérdés. :D Én is ezt szoktam csinálni pedig már jó pár éve vezetek.
Engem finom tolatós manővereknél zavar a hangos zene. Plusz mindig az van bennem, hogy elnézhetek valamit, holttérben van valami. Odafut egy kisgyerek, kutya, stb. Esetleg meghallom a kis koccanást, dudálnak, vagy ordítanak, hogy vigyázz. Van esélyem korrigálni, satuféket nyomni. Ha bömböl a zene erre esélyem sincs.
1.azért,mert nem szeretném felverni a környéket,a zene nekem szól,nem a környezetemnek.
2.a tolatás egyfajta veszélyes művelet,holttérbe bekerülhet gyerek,állat,gurulócekkeres farhátért igyekvő nénike.Inkább megelőzöm a bajt,talán ennek is köszönhető,hogy 15 év alatt még nem volt saját hibás balesetem.
Én nem mindig húzom le, de amúgy teljesen logikus, pl ha megsúrolsz egy autót enyhén, akkor azt nem is nagyon érzed, viszont a hangot hallod. Vagy nekimész valaminek, akkor úgyszintén. Rámegyek valamire, azt is hallom (pl múltkor sörösüvegre mentem rá).
Amúgy értem én a trollkodást.....
A megoldás egyszerűbb (a fentiek igazsága mellett):
A parkolásra sokkal jobban oda kell figyelnie az agynak, mint a vezetés közben. Már csak azért is, mert kevesebb időt töltesz parkolással, mint konkrét vezetéssel.
Így az agyad/tudatalattid már ösztönből minél kevesebb zavaró tényezőt / inputot szeretne fogadni, hogy oda tudjon figyelni arra amit épp csinál.
Nagyon sokan nem tudatosan csinálják, több ismerősöm ki is kapcsolta teljesen a rádiót úgy, hogy parkolás után meg nem értette miért nem szól. :-)
9-es
Ez csak természetes, hogy mindenkinek van parkoló radarja.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!