Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért halkítjátok le a rádiót...

Miért halkítjátok le a rádiót parkolásnál?

Figyelt kérdés
Rengetegen csinálják, hogy parkolásnál lehalkítják a rádiót, én pedig ilyenkor mindig kuncogok magamban, hogy miért? Attól, hogy lehalkítják a zenét, még nem fognak jobban kilátni az autóból. :D

2015. jún. 21. 12:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Én azért halkítom le, mert a forgalomban, menet közben a letekert ablakon kiáradó zene nem zavar senkit - viszont amikor leparkolok, ott már nyugi van, nem akarom az ott lakókat, élőket, dolgozókat a hangos zenével zavarni.

Mit kell ezen kuncogni?

2015. jún. 21. 12:35
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy nagyon jó kérdés. :D Én is ezt szoktam csinálni pedig már jó pár éve vezetek.

Engem finom tolatós manővereknél zavar a hangos zene. Plusz mindig az van bennem, hogy elnézhetek valamit, holttérben van valami. Odafut egy kisgyerek, kutya, stb. Esetleg meghallom a kis koccanást, dudálnak, vagy ordítanak, hogy vigyázz. Van esélyem korrigálni, satuféket nyomni. Ha bömböl a zene erre esélyem sincs.

2015. jún. 21. 12:38
 3/11 anonim ***** válasza:

1.azért,mert nem szeretném felverni a környéket,a zene nekem szól,nem a környezetemnek.

2.a tolatás egyfajta veszélyes művelet,holttérbe bekerülhet gyerek,állat,gurulócekkeres farhátért igyekvő nénike.Inkább megelőzöm a bajt,talán ennek is köszönhető,hogy 15 év alatt még nem volt saját hibás balesetem.

2015. jún. 21. 12:57
 4/11 anonim ***** válasza:
Majd ha áttolatsz valakin mert nem hallottad meg a sikítozását, akkor is kuncogni fogsz?
2015. jún. 21. 13:17
 5/11 anonim ***** válasza:

Én nem mindig húzom le, de amúgy teljesen logikus, pl ha megsúrolsz egy autót enyhén, akkor azt nem is nagyon érzed, viszont a hangot hallod. Vagy nekimész valaminek, akkor úgyszintén. Rámegyek valamire, azt is hallom (pl múltkor sörösüvegre mentem rá).

Amúgy értem én a trollkodást.....

2015. jún. 21. 13:19
 6/11 dirtboy ***** válasza:
azért hogy jobban halljam a motor hangját,halljam ha esetleg dudálnak vagy kiabálnak,szólnak valami miatt.
2015. jún. 21. 13:26
 7/11 anonim ***** válasza:

A megoldás egyszerűbb (a fentiek igazsága mellett):

A parkolásra sokkal jobban oda kell figyelnie az agynak, mint a vezetés közben. Már csak azért is, mert kevesebb időt töltesz parkolással, mint konkrét vezetéssel.

Így az agyad/tudatalattid már ösztönből minél kevesebb zavaró tényezőt / inputot szeretne fogadni, hogy oda tudjon figyelni arra amit épp csinál.

Nagyon sokan nem tudatosan csinálják, több ismerősöm ki is kapcsolta teljesen a rádiót úgy, hogy parkolás után meg nem értette miért nem szól. :-)

2015. jún. 21. 13:45
 8/11 anonim ***** válasza:
Jobban hallom a szentségelést, ha neki megyek valakinek.
2015. jún. 21. 14:11
 9/11 anonim ***** válasza:
29%
képzeld, vannak olyan autók, amiben van park distance control, és általában csipogó hangot ad ki, ha parkolásnál közelítesz vmihez, amit elnyomna a rádió
2015. jún. 21. 14:42
 10/11 anonim ***** válasza:
51%

9-es

Ez csak természetes, hogy mindenkinek van parkoló radarja.....

2015. jún. 21. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!