Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az normális ha az autó indítás...

Az normális ha az autó indításakor kikapcsol a rádió? Úgy kell utána visszakapcsolnom. Vagy ez rádiótól függ?

Figyelt kérdés

2015. jún. 17. 17:11
 1/10 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem rádió függő.

Az autókban van egy úgynevezett "X relé", ennek az a feladata hogy, a felesleges fogyasztókat (rádió, ventillátor, stb..) lekapcsolja indítózáskor.

Úgy tűnik a te rádiód nem kapcsol vissza magától.

2015. jún. 17. 17:18
 2/10 anonim ***** válasza:
Nálunk is elhallgatott egy időben, de nem kellett tenni semmit, mert indulás után visszakapcsolt. De később kiderült, hogy az akkumulátor volt a hibás. Alapesetben nem szokott semmi történni, esetleg a klíma "csillapodik" vissza.
2015. jún. 17. 17:35
 3/10 A kérdező kommentje:
És ha kiveszem a kulcsot, akkor az idő a következő indításnál visszáll 00:00-ra Az akksi az valóban szarak*dik. Az lehet a probléma?
2015. jún. 17. 17:50
 4/10 |Orfeusz| ***** válasza:
Márkától függ, a mi Fordunk és Opelünk is lekapcsolja arádiót az indítózás idejére.
2015. jún. 17. 17:51
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nem csak árdió hanem bekötésfüggő is.

A radiate be lehet úgy kötni hogy csak a gyújtáskor kapcsoljon be, ha kiveszed a kulcsot akkor kikapcsol. Illetve úgy is hogy bármikor kulcs nélkül is ki/be lehessen kapcsolni.

Nálam speciel úgy van hogy az indításkor újraindul a rádió, de véleményem szerint azért, mert a gyújtásra van kötve a ki/be kapcsolás. Ha nem oda lenne és nekem kellene mindig kézzel kapcsolnom akkor szerintem csak leállna de nem indulna újra.

2015. jún. 17. 18:08
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

A rádiónak szerintem nem az akku a gondja, hanem az, hogy vagy fordítva van bekötve a memória és a gyújtás vezeték, vagy a kettő közösítve van és a gyújtás vezetékre van kötve. Az első esetben elég felcserélni a piros és a sárga vezetéket, a másodikban oda kell vinni egy állandó pozitív szálat.

Helyes bekötés esetén indításkor kikapcsol egy pillanatra a rádió, de utána visszakapcsol magától és nem felejti el az órát.

[link]

Sajnos többféle bekötés létezik, ezért van olyan kábel amin a sárga és piros vezeték eleve dugós, és könnyen felcserélhető:

[link]

2015. jún. 17. 21:09
 7/10 A kérdező kommentje:
igen, a sárga és a piros vezeték egyben van :/
2015. jún. 17. 21:56
 8/10 A kérdező kommentje:

Ha odaviszek egy pozitív szálat, akkor a két össze kötött sárga és piros vezetékekkel mi legyen?

Letudná ezt nekem részletesen irni?

Ugy van nálam, hogy egy vezetékre van rákötve a piros és a sárga, és ugyban rákötve a fejegységre. És mire kössem a pozitív szálat?

2015. jún. 17. 22:04
 9/10 A kérdező kommentje:

Vagy ha viszek egy állandó pozitivat az akksirol, és arra kötöm a piros és a sárga vezetéket?

Akkor indításnál csak ujraindul, vagy nem jol gondolom?

2015. jún. 17. 22:28
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól emlékszem, akkor az első linken elküldtem az ISO csatlakozó (egyik) szabványos bekötését. Oda van írva: (sárga) állandó pozitív!

Mit kell még azon magyarázni?

2015. jún. 19. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!