Az normális ha az autó indításakor kikapcsol a rádió? Úgy kell utána visszakapcsolnom. Vagy ez rádiótól függ?
Szerintem rádió függő.
Az autókban van egy úgynevezett "X relé", ennek az a feladata hogy, a felesleges fogyasztókat (rádió, ventillátor, stb..) lekapcsolja indítózáskor.
Úgy tűnik a te rádiód nem kapcsol vissza magától.
Szerintem nem csak árdió hanem bekötésfüggő is.
A radiate be lehet úgy kötni hogy csak a gyújtáskor kapcsoljon be, ha kiveszed a kulcsot akkor kikapcsol. Illetve úgy is hogy bármikor kulcs nélkül is ki/be lehessen kapcsolni.
Nálam speciel úgy van hogy az indításkor újraindul a rádió, de véleményem szerint azért, mert a gyújtásra van kötve a ki/be kapcsolás. Ha nem oda lenne és nekem kellene mindig kézzel kapcsolnom akkor szerintem csak leállna de nem indulna újra.
A rádiónak szerintem nem az akku a gondja, hanem az, hogy vagy fordítva van bekötve a memória és a gyújtás vezeték, vagy a kettő közösítve van és a gyújtás vezetékre van kötve. Az első esetben elég felcserélni a piros és a sárga vezetéket, a másodikban oda kell vinni egy állandó pozitív szálat.
Helyes bekötés esetén indításkor kikapcsol egy pillanatra a rádió, de utána visszakapcsol magától és nem felejti el az órát.
Sajnos többféle bekötés létezik, ezért van olyan kábel amin a sárga és piros vezeték eleve dugós, és könnyen felcserélhető:
Ha odaviszek egy pozitív szálat, akkor a két össze kötött sárga és piros vezetékekkel mi legyen?
Letudná ezt nekem részletesen irni?
Ugy van nálam, hogy egy vezetékre van rákötve a piros és a sárga, és ugyban rákötve a fejegységre. És mire kössem a pozitív szálat?
Vagy ha viszek egy állandó pozitivat az akksirol, és arra kötöm a piros és a sárga vezetéket?
Akkor indításnál csak ujraindul, vagy nem jol gondolom?
Ha jól emlékszem, akkor az első linken elküldtem az ISO csatlakozó (egyik) szabványos bekötését. Oda van írva: (sárga) állandó pozitív!
Mit kell még azon magyarázni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!