BMW. Milyen motorokkal szerelik őket, és ezek hány lóerősek?
A dízeleket hadjuk, benzinesek érdekelnek...
pl. találtam 150 pacis 2000ccm est, de 129 pacist is...
(nincs utánnaírva egyiknek sem hogy SE SI TI meg ilyesmik...)
akkor hogy van ez évjárat szempontjából a 1991-tól (tehát a kissé még kocka, de nem régi cápa, de nem is újabb lekerekített verzió.
de találtam 1.8 asból is 119 pacisat, de 140 pacisat is..
Évjáratban pár év eltérés van..
Húh tényleg!!!!!
ezt elfelejtettem leírni!
3-as sorozat, E36 típusok
Vannak verziók...pl. a látszólag "ugyanolyan blokk" 1.8-asban volt 8 szelepes (118 paci) meg 16 szelepes is (140 paci) nem beszélve az M-Technik motorokról, az évjárati különbségekről, más elektronika esetleg...ilyesmi. De pl. a 318 IS alapból is 140 ló, az egy sportosabbik verzió, 8 szelepes nem is volt belőle úgy tudom...a 4 ajtósban volt 16 szelepes 1.8 de jóval ritkább mint a 8 szelepes. Rövidítve: sportosabb emberkék a kupét vették, kell bele a 16 szelep, 140 ló. A 4 ajtós pedig inkább családibb cucc és jól megy ám a "földhözragadtabb" 8 szelepes 118 lovas motorral, elhiheted! ;)
A 2000-es meg úgy 150 lóerős, hogy 6 hengeres, a kisebb motorok viszont csak 4 hengeresben voltak. Szóval 2 litertől minimum 6 henger van. Ez olyan akkori BMW-s sajátosság, gondolom azóta sem változott...
Ebben az irányban nézz utána pontosabb infóknak mert ezek lassan 20 éves autók, nekem meg kopik az emlékezetem ennyi idő alatt. :D
[link] megtalálod hogy melyik kocsiban milyen motor(ok) voltak
Az enyém egy 1989-es BMW E30 316i
Az M40 motor van benne ami 102 lóerős négyhengeres, nyolcszelepes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!