Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek jogos a félelmem...

Kisvuk29 kérdése:

Szerintetek jogos a félelmem a forgalmi vizsgától?

Figyelt kérdés

Az oktatóm eddig (az óráim felénél tartok) annyit dicsért csak meg hogy kezelgetném az autót de kapkodok és belekötött többek közt a következőkbe (nem jól kapcsolom a fényszórót mert ütemesen kell,nem engedem el a váltót váltás közben kettőből háromba,túl erősen indexelek miközben csak a gyűrűs ujjammal kapcsolom meg még sok ilyen)

Mivel nem vagyok milliomos nem szeretném az nkh-t meg az iskolát pótvizsgákkal gazdagítani...

Volt hogy kitolattak elém és vészfékeztem meg váltottam vissza mindent ahogy kell de erre nem szólt semmit csak szidta az aki kitolatott elém

De ha gyorsan kapcsolom a villanyt akkor hülye vagyok

Ez most mégis miért

Csak azért csinálja hogy idegesítsen?

Ja és az tényleg igaz hogy néha belekötnek direkt apróságokba egy kis plusz pénzért a biztosok?

Mert hallottam érdekes sztorikat a megbukásokról...

2015. jún. 15. 20:41
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem azért csinálja, hogy idegesítsen, amit jól csinálsz, azért nem szól - mert az jó, nem kell rajta változtatni - a hibákért meg azért szól, hogy azon változtass...

Nagyon sok oktató viselkedik hasonlóképpen, azon lehetne vitázni, hogy jó-e ez így, vagy sem.

Nem fogsz mindent tökéletesen csinálni az oktató mellett, de idővel majd rájössz, hogy igaza volt, pl erőszakosan kapcsolgatva az indexet van esélyed a fényszórót kapcsolni, a saját autódnál pedig érdekedben áll majd, hogy ne tedd idő előtt tönkre a kapcsolókat.

A vizsgád sikere alapvetően nem ezeken fog múlni, de ha te kategorikusan eldöntötted, hogy pót-órákkal nem gazdagítod az iskolát, a kötelező 30 órában nagyon jól kell teljesítened - a bukással nem az iskola gazdagodik, csak te leszel szegényebb (persze a bukás után mindig jönnek a pót-órákkal)

Vannak városok, ahol nem dívik a vizsgabiztosok megvesztegetése, és vannak helyek, ahol igen...

Maradjunk annál a példánál, hogy a vizsgabiztos nem hajt a pénzedre, de akkor is joggal megbuktathat egyetlen hiba miatt, amit lehet te apróságnak próbálsz beállítani, de a vizsgán nem az. - nem az index kapcsolásodat fogja elemezni a vizsgabiztos, hanem a szabályok betartását, elég egy záróvonal érintés, vagy parkoláskor nekikoccantod a kereket a szegélynek, ilyen apróságoknál számít, milyen hangulatban van a vizsgabiztos.

A kapkodást amúgy azonnal megérzik a vizsgabiztosok, - erre vannak kiképezve, hogy apró jelekből meg tudjanak ítélni - s ha abból vészhelyzet van, félre is állítanak.

2015. jún. 15. 21:13
 2/5 A kérdező kommentje:

De pont az hogy a kapcsolókkal nem tudok még finomabban bánni mert akkor helyre sem akar menni

Már alig érek hozzá

Meg a fényszóró

Ugye a bajusz kapcsolót kell tekerni és én egyből kettőt tekertem rajta nem előbb helyzetjelző és úgy tompított

Meg mikor teszem a harmadikat nem engedem el a váltót

Lehet túl sokat és túl sok mindent vezettem eddig és azért de sehol nem így kellett

Apám már több mint 30 éve vezet de ezeket a problémákat ő sem értette pedig sok autó volt már a kezében

2015. jún. 15. 21:47
 3/5 anonim ***** válasza:

Ne félj, ne parázd túl.

Nekem szigorú oktatóm volt, de engem mindig dicsért. Mindig mindent jól csináltam, mégis iszonyatosan féltem a vizsgától és meg is buktam. Azért buktam meg, mert túlzásba vittem az idegeskedést és hibáztam. Olyanokat amiket amúgy soha nem csináltam.

Voltak olyan lányok, hogy az oktató idegrohamot kapott tőlük, mi meg röhögőgörcsöt és nekik meg sikerült a vizsgájuk.

Az egyik keverte a bal és a jobb oldalt indexnél, bal lábbal nyomta a féket és azt mondta, neki csak úgy megy, jobbal nem, mert az már rá van állva a gázra, meg hasonló fincsiségek.

A másik kanyarodásnál véletlenül, ő se tudja, hogy hogy de nem kettesbe váltott hanem behúzta a kéziféket. Szerinted? :D Ezek átmentek és vezetnek....

Nem lehet előre tudni mi lesz, de az idegeskedés nem segít.

2015. jún. 16. 11:22
 4/5 A kérdező kommentje:

Egyik ismerősöm mesélte hogy a vizsgabiztos direkt cuppogott meg egyéb érdekes hangot hallatott csak hogy idegesítse

Nekem nem a vezetés résszel van baj (mivel van hely a tanyán egy pár éve gyakorlom a vezetést - csak a motorral megtettem 2000 km-t egy év alatt :D)

De mikor azt mondja az oktató hogy egy benzines autó enyhe emelkedőn be tud parkolni hátrafele alapjáraton de én adok kis gázt hogy ne fulladjon le (mert ugye hallani hogy erőlködik) akkor én vagyok a hülye az lelombozó :/

És akkor is az én hibám mikor lefullad mert nem adtam gázt

Mindegy majd a maradék 10 órában mindent beleadok hogy ne izguljak :D

2015. jún. 16. 16:36
 5/5 anonim ***** válasza:

Az ilyen cuppogó vizsgabiztos (és hasonló) történeteket nem tudom komolyan venni.

A vizsgabiztos, ha akar megbuktathat minden látványos provokálás nélkül, miért csinálna hülyét magából?

A vizsgán, feltételezve, hogy az oktató, és a vizsgabiztos nincsenek haragban, általában beszélgetnek, a vizsgázó ugyanúgy az oktatótól kapja az utasításokat, mint a gyakorlások alatt, a vizsgabiztos meg nem járatja le magát malackodással.

Tanyán sok ezer kilométert levezetve sem tudod gyakorolni azokat a feladatokat, amelyek a nagyvárosi közlekedés alapjai.

Abban nem tudok állást foglalni, hogy neked hasznodra vált-e vagy sem a tanyán gyakorlás, de ha ott hülyeségeket sikerült begyakorolni, és azokról a rossz szokásokról próbál az oktató lenevelni, nem csodálkozom rajta, ha feszült köztetek a viszony.

2015. jún. 16. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!