Milyen motoröblítő adalékot?
Tud valaki ajánlani olyan adalékot, amivel olajcsere előtt hatékonyabbá lehet tenni a motor tisztítását?
Vettem egy használt autót, dízelt, lecseréltem az olajat, 100km után fekete volt megint. Gondolom van lerakódás a rendszerben, ezt szerezném gyorsabban eltávolítani.
én márkásabbat vennék pl. liqui molly.
az 1-es jól írja,egy dízelmotorban befeketedik az olaj nagyon hamar,akár 100Km alatt.de nem lebeszélni akarlak,ha te így érzed biztonságosabbnak akkor hajrá.
Mivel használt az autó autó, bármi elképzelhető. Lehet hogy öblítő-adalékot sosem használtak.
(hogy a rég elfeledett klasszikus mosó-olaj macerás cserpákolásáról már ne is beszéljünk) :)
Vagyis a motortérben bőven lehet elfekvő olajsár, ami a friss olajat képes néhány km alatt besötétíteni. Gyors eltávolításról ne is álmodj, mert nincs az a hatásos szer, ami a rejtett zugokból, éles sarkakból és apró csatornákból, ki tudná csalogatni besült olajsarat. Ha sok időd és türelmed van -és egy kis szakmai rálátásod- akkor házilag tisztogathatsz, kapirgálhatsz...
Hosszú ámde eredménytelen munka, mert mindig marad valahol egy kis mocsok, ami újra fogja "színezni" a legfrissebb és legmárkásabb olajat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!