Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen motoröblítő adalékot?

Milyen motoröblítő adalékot?

Figyelt kérdés

Tud valaki ajánlani olyan adalékot, amivel olajcsere előtt hatékonyabbá lehet tenni a motor tisztítását?

Vettem egy használt autót, dízelt, lecseréltem az olajat, 100km után fekete volt megint. Gondolom van lerakódás a rendszerben, ezt szerezném gyorsabban eltávolítani.

2015. jún. 12. 22:27
 1/4 anonim ***** válasza:
Attól hogy fekete lett nincs annak semmi baja, simán a hengerek faláról lejutó korom. Egy úk autóban is hamar feketedik, de a szín nem egyenlő = kenőképesség.
2015. jún. 12. 23:08
 2/4 szántóvető ***** válasza:

én márkásabbat vennék pl. liqui molly.

az 1-es jól írja,egy dízelmotorban befeketedik az olaj nagyon hamar,akár 100Km alatt.de nem lebeszélni akarlak,ha te így érzed biztonságosabbnak akkor hajrá.

2015. jún. 13. 05:15
 3/4 anonim ***** válasza:
73%
2015. jún. 13. 09:51
 4/4 veterán vas ***** válasza:

Mivel használt az autó autó, bármi elképzelhető. Lehet hogy öblítő-adalékot sosem használtak.

(hogy a rég elfeledett klasszikus mosó-olaj macerás cserpákolásáról már ne is beszéljünk) :)

Vagyis a motortérben bőven lehet elfekvő olajsár, ami a friss olajat képes néhány km alatt besötétíteni. Gyors eltávolításról ne is álmodj, mert nincs az a hatásos szer, ami a rejtett zugokból, éles sarkakból és apró csatornákból, ki tudná csalogatni besült olajsarat. Ha sok időd és türelmed van -és egy kis szakmai rálátásod- akkor házilag tisztogathatsz, kapirgálhatsz...

Hosszú ámde eredménytelen munka, mert mindig marad valahol egy kis mocsok, ami újra fogja "színezni" a legfrissebb és legmárkásabb olajat is.

2015. jún. 14. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!