Hogyan zajlik egy KRESZ vizsga?
Pénteken megyek KRESZ vizsgára, és őszintén megmondom kicsit félek, mert a könyvet naggyából átnéztem, elég sok, kb 20-30 sikeres tesztem volt, de most hogy van 11000 kérdés félek, hogy úgy teszik fel, hogy én nem fogom érteni, ráadásul ez a régi felület (A,B,C,D) válaszlehetősége és az érintőképernyős monitor lehet megzavarnak, erre a stressz csak rátesz.
Viszont tudni szeretném, hogy mi hogy megy a vizsgán!
Az oktatóm mondta, hogy lesz 2 beugró kérdés, utána kezdődik a teszt.
Hogyan szokott zajlani?
Köszi!
Pont úgy, ahogy az oktató mondta. Lesz 2 kérdés, ami tét nélküli, csak hogy "ismerkedj" a programmal, aztán indul a teszt.
A "nagyjából " (de pláne naggyából!) átnézés kevés, mint ahogy a 20-30 sikeres otthoni teszt is. ha 2-300 lenne, akkor azt mondanám, felkészült vagy.
De hajrá, péntekig még meglehet!
Az érintőképernyő nem hiszem, hogy zavaró lenne, otthon sem tapizod végig a monitort, a vizsgán is csak a helyes választ kell megérinteni - a különbség csak annyi, hogy nem az egeret mozgatod, hanem ráböksz a monitorra.
A könyvet mondjuk nem nagyjából kellene átnézni, hanem megtanulni a szabályokat, az elméleti vizsgán a kérdések zöme szabályismeret-ellenőrzés, aki a szabályokat megtanulta nem tud megbukni, sőt, aki csak tippelget, még azzal is kegyesek, a 10 hibapont lehetőség már-már komolytalanul sok.
Ha otthon, a teszteket sorozatosan tudod csinálni 0-2 hibával, és soha nem csúszik már bele 5 hibapont fölötti eredmény, nincs félnivalód a vizsgától.
Ha otthon 5-9 hibaponttal "sikeres" a tesztelés, pláne, ha még sikertelenek is becsúsznak, korai volt vizsgára jelentkezned.
A kérdések darabszámától ne rémüldözz. Soknak tűnik a 11000, de tekintettel arra, hogy ugyan azt a helyzetet vagy szituációt, rengeteg módon lehet megközelíteni, így a variációk számát akár végtelennek is mondhatod.
Viszont ha azt vesszük, hogy csak "naggyából" (sic) nézted át a könyvet, akkor már rezeg a léc.
Minden órán bent voltam, mindig odafigyeltem, ott igazából szinte mindent megjegyeztem.
A tesztek 66-70 pont között szoktak lenni átlagban!
"A tesztek 66-70 pont között szoktak lenni átlagban!" - ez az, ami egyenlőre kérdésessé teszi a vizsgád sikerét... nem lehetetlenné, de inkább szerencse, mint tudás kérdése.
Nálunk az oktatók rábízták a tanulókra, mikor jelentkeznek vizsgára, azzal a figyelmeztetéssel, hogy csak akkor érdemes oda menni, ha otthon már elvétve sincsenek 70 pont alatti eredmények.
Gyakorlati tapasztalat, hogy a 70 pont alatti eredményeket produkálók bukhatnak, akik 70 pont fölött írják a teszteket, a vizsgán sem buknak el.
Ez egy olyan vizsga, amely előtt nagyon jól lemérhető a felkészültségi szint, nem érhetik meglepetések a vizsgázót.
Gyakorolj a vizsgáig intenzíven, és minden kérdésnél válaszold meg magadnak a miértet is
Tegnap még rinyáltál a vizsgától. Ma, már azt bizonygatod, hogy mennyire képben vagy, és milyen jó teszteket produkáltál. Ez esetben nincs mit aggódni, dőlj hátra, ne foglalkozz semmivel, és holnap csinálj egy 99%-os vizsgát.
Nagy kalappal!
Nem rinyáltam, csak írtam hogy félek, de szerintem ez érthető mert nagyon izgulós típus vagyok. EÜ-ből is másodjára mentem át! :/
Nyilván addig is amíg tudok gyakorlom a KRESZ-t!
Hát, mit is mondjak, Eü.-ből elhasalni, az már művészet. Tényleg nagy spiller lehetsz!
Bizonyára ott is az érintőképernyő zavart. ;)
Khmmmm....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!