Egy forgalmi kereszteződésben honnan tudom azt hogy telezöldes-e?
Figyelt kérdés
Ha pl. tábla nem jelzi külön, balra szeretnék kanyarodni, és szemből pont akkor ér oda egy autó irányjelzés nélkül? Biztos ami biztos, megvárjam míg megáll?2015. jún. 9. 18:41
11/14 Koplárovics Béci válasza:
Lassítasz, és ha látod, hogy megállt, akkor kanyarodhatsz. Mint ahogy akkor sem rongyolsz csak úgy durrbele a kereszteződésbe, ha telezöld van. Ilyenkor a szembejövő elé nem ereszkedik le egy betonfal, ami megvédhet az állatoktól.
12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, sokat segítettetek!:)
2015. jún. 9. 22:07
13/14 anonim válasza:
Annyit írnék csak még, hogy a szembe forgalom előbb vagy később is kaphat szabad jelzést, mint te, s viszont. Azaz ő már áll, amikor te még mehetsz.
14/14 anonim válasza:
Én úgy tudom/tanultam (10éve, szabályt nem tudok linkelni), hogy ha telizölded van, akkor a szembejövőnek is telizöldje van. Ha neked nyilas zölded van, akkor a szembejövőnek pirosa van.
Ettől függetlenül láttam olyan kereszteződést, ahol nekem balranyilas zöldem volt, és a szembejövőnek pedig telizöldje. Tehát rosszul voltak kint a lámpák. Olyan is volt, hogy telizölddel szembeninek pirosa volt(ez még a jobbik eset).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!