B kategóriás forgalmi vizsgán lábfék próbát hogy kell csinálni?
Tök vagyok és próbálnék tanulni.
Az oktatóm meg óra közben evett/szrt/cigizett/bevásárolt/telefonált.
válts oktatót akkor!
amúgy az ellenőrzés után beültök a kocsiba, beindítod, szépen szabályosan lassan elindulsz, mondod, hogy "fékpróba!" és szépen megállsz, csak szép nyugodtan, ne úgy, hogy a biztos lefejelje az ülést! Ha megálltál, akkor mondod, hogy: "a fék működik", és mehetsz tovább előre, követve az utasításokat.
Beülsz, becsatolod magad, indítod a kocsit (SIKK!), jól érthetően bejelented, hogy "fékpróba következik", gurulsz pár métert akár csúsztatva is, kuplung+fék, majd közlöd, hogy az üzemi fék rendben... és máris indulhatsz (SIK!) az utadra.
Az oktatód meg ha ilyen, akkor nem érdemli meg a pénzét... remélem, ennek ellenére sikerrel veszed majd az akadályokat.
Köszi!
Kézifék próbát az üzemi fék próba előtt érdemes elvégezni? Gombbenyomás nélkül felhúzom a kart?
Sajnos én is így érzem, nem érdemli meg a pénzt, nem jól gazdálkodik az idővel és nem nagyon figyel oda arra, amit csinálok, max lehurrog, ha nem tudom, de 3. alkalommal magyarázza csak el.
kéziféket gombnyomás nélkül kell felhúzni(behúzni), kivéve ha kézifékes elindulást tervezel.
nem ugrik be, hogy hányat kell kattannia minimum, ezt kérdezd meg. A kéziféket még elindulás előtt csinálod, még a kocsi beindítása előtt. Ha kiengeded, akkor a féket nyomjad azért közben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!