Az autóknak van "neme"?
Gyakran találkozok olyanokkal, akik nemet tulajdonítanak az autóknak az férfi autó, emez meg női.
Nekem nem egyszer mondták már, hogy nő létemre minek nekem "férfi" autó.Egy Skoda Superb büszke tulajdonosa vagyok.
Persze, valamilyen szempontból érthető is, mivel Magyarországon a nők többségének, az a lényeg az autóban, hogy legyen "cuki" meg legyen jó a színe és legyen kicsi, mert nem tanultak meg vezetni és nem tudnak parkolni.
Sohasem értettem, hogy mi nehéz egy parkolásban, nem nehezebb nagyobb autóval parkolni.Egy idő után érezni fogja ez ember.
Már bocsánat, de ekkora ba...ságot még nem olvastam!
(és ezt ne vedd sértésnek, nem akartam személyeskedni)
BÁÁÁÁÁÁÁR.
Nap mint nap olvasok itt olyat, hogy "nőies" vagy "férfias" autó.
Ööööööööööööööö?
Hát nem tudom.
Még nem láttam autót menstruálni, gyereket szülni, így sajna nem tudom megállapítani, hogy melyik autó lány vagy fiú.
Szerintem ilyen extra baromságokba ne higgy!
Azt vedd amit szeretnél!
Ha a kérdezőnek az tetszik s meg tudja fizetni és vezetni is tudja, nem tudom, miért baj, hogy az van neki, ami... No mindegy, őt bizonyára úgysem érdekli mások véleménye oly nagyon, elvan az autóval és kész :)
Nos, ahogy már írták, van ez a férfi meg női autó, nekem ez értelmetlen és nem foglalkozom vele.
Viszont sokan nemet tulajdonítanak a járműveknek. A motorkerékpárok többnyire lányok :) A páromé és az enyém is az, saját nevük is van (sőt, lány alakjuk is, ha meg akarom őket rajzolni úgy, rengetegszer asszociálok rájuk így, de ez már egy speckó dolog). Sokan adnak nevet a járgánynak, bár inkább autók esetében láttam ezt s nyilván rengetegen nem foglalkoznak az ilyesmivel. Ha szorosabb a kötelék a jármű és gazdája között, akkor gyakoribb az ilyen. Mi nagyon szeretjük a lányokat és sosem fogjuk eladni őket (főleg mert pocsékok vagyunk eladásban, úgyse menne, akkoris fillérekért. miközben teljesen jók).
Kérdező, az biztató, hogy egy nagy autóval sem tartod vészesnek a parkolást, bár én akkor sem hiszek magamban. Igaz, nem vezettem még autót, de pont amiatt ijesztő, hogy nem érzem a dimenzióit, olyan nagy még a legkisebb Yaris is a kis motorkerékpáromhoz képest... De biztos belejövök, ha odakerülök, max. lassan. Nem egyformán ügyesek az emberek, s az se mindegy, mennyit vezet az ember. Sok nőt kevésbé érdekel a vezetés, keveset vezet, úgyhogy évekig gyengébben, gondolom, ez azért közrejátszhat abban, hogy jobb nekik kicsi autóval menni s parkolni. Nyilván sok férfi is ilyen, ott a párom és a pici Yaris (ami épp megfelelt a szempontjainak), amivel 2 év után már képes nem ferdén parkolni. Nagyon keveset vezet s nehezen ment neki a parkolás, rengeteg órát vett, hogy átmehessen, s végig a parkolás volt a gyenge pontja. Van ilyen is.
Kulfoldon elek, itt sokan megkulonboztetik az autokat "nemuk" alapjan, de nem altalanositanek. Inkabb extrem esetekben, pl. egy matt fekete megpiszkalt Camaro inkabb fiu, mint kislany. Egy rozsaszin Challenger pedig jo indulattal sem lehetne fiu.
Magyarorszagon nem tapasztaltam semmi ilyesmit, de itt van olyan ismerosom is aki eddig minden autojat elnevezte es mindig noi nevet adott nekik. Probalta az en autoimat is hivogatni neveken, de nekem nem jott be.
Van egy kollega aki rajong a mostani kocsimert. O mindig nokent utal ra, pl. megkerdezi how is she? (utalva a kocsira:) Engem nem zavar.
Termeszetesn ugy nemuk nincs mint az elolenyeknek, de adhatunk nekik nemet/nevet, attol meg nem fognak eletre kelni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!