Melyik fokozatban közlekedtek városban (50km/h)? 1,9 tdi-röl van szó. És kb. mekkora ilyenkor a motor fordulatszáma?
Sík egyenes szakaszon, ahol szinte magától gurul az autó, minimum 1200 - 1300 fordulat 5-dik sebesség. Út emelkedéseknél visszaváltás 4-dikbe.stb.
(5 sebességes Superb 1,9 PDTDI)
Általában igyekszem az 1500 as fordulat környékét kihozni fordulatban és ahhoz igazodóan váltani a fokozatokat.
Természetesen ez az 1500 as ford. nem érvényes a kihúzatásoknál,gyorsításnál,előzésnél,hegy menetnél,emelkedőn,városon kívüli utakon,stb.
1.9dci
50km/h-nál többnyire 3-asban max 2000-es fordulaton. Ha huzamosabban 2000 fölé megyek, akkor már 4-es. 55-60-nál pl már simán.
5-öst olyan 70-75 után kapcsolom.
Nálam a 2000-es fordulat a nyerő, ott megy könnyeden a motor, 1200-nál erőlködés lenne. 50-nél 5-ösbe kapcsolni értelmetlen szerintem.
Mielőtt bárki is a fogyasztással jönne, megnéztem érdekességképp. Nem fogyaszt kevesebbet 50-él 5ösben,5-esben mint 3-asban.
Próbáld ki, hogy sík terepen haladsz és próbálgassad ki, hogy az adott sebességeknél hol van meg az a fordulat ahol könnyedén megy a kocsi, de még nem bömböl. (nekem ez a 2000)
Jó eséllyel észre fogod venni, hogy a motor úgy van beállítva, hogy a tipikus sebességhatároknál meglegyen a kívánt fordulat az adott sebességben.
pl 50km/h és 90km/h. Nekem sík terepen 50km/h-nál majdnem pontosan 2000 3-asban. 90-nél szintén 2000 körül van 5-ösben.
Szerintem fölösleges folyamatosan erőltetni a magasabb fokozatokat. Kerékpáron se fogsz könnyebben haladni attól, hogy a nagyobb fokozatba váltasz idő előtt.
Akkor, hogy tényleg TDI-s válasz is legyen.
Én 45-50től 4.ben megyek, így van annyi nyomaték, hogy ha kell mértékkel meglódul a kocsi. Kisebb nagyobb gyorsítás, lassítást gond nélkül veszi. A fordulatszámot annyira nem figyeltem, 2000 alatt van valamennyivel. 5.be 65-70nél váltok, de csak ha hosszabb távra látom, hogy nem lesz fékezés előreláthatólag
Pedig elhiheted. Van benne fogyasztásmérő. Teszteltem, eléggé jól mér, nem csal rá, de az itt most mind1 is.
Amikor megvettem a kocsit, jó ideig 4-esben mentem 50-nél, sőt, néha megpróbáltam 5-ösben is.
Később pedig más tanácsosokra lejjebb vettem a fokozatot. Pontosan ugyanazon az útvonalon jártam. A fogyasztás ugyanannyi volt.
Persze nem akarok én téríteni senkit se, a váltás örök vita volt és marad is. Természetesen az ember a saját kocsiját úgy használja ahogy jónak látja.
azt is néztem vagyis a mai napig szoktam nézni ha olyanom van. Ha már egyenletesen haladok sík terepen, akkor olyan 5-6 l/100 között van.
Amúgy nincs baj azzal ha pontosan ugyanazon az útvonalon az átlagot nézem, hisz ott kéne igazán kiütnie a különbségnek. De ugyanaz az útvonal odafele 6.5, vissza 6.8 volt +-0.1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!