Volkswagen Vento 1.9 TD típusú automban sebességváltót cseréltem Az eredeti sebességváltó: CHD 04024-142 típusú volt, viszont amit most beleraktam az CHD 08024-146 A motor fordulatszáma magasabb lett az új váltóval. Mi a két váltó között a különbség?
Na most ha okostojás választ adnék akkor azt mondanám, hogy az a különbség a két váltó között,hogy az új váltóval magasabb fordulatszámon pörög a motor ugyan annál a sebességnél aminél a régi váltóval alacsonyabban pörgött.
Normálisabban válaszolva,feltételezhetően más a két váltó áttételezése. (áttételezés = fogaskerekek átmérője és azok párosítása más méretű mint a régi váltónál volt)
Régen volt egy Audim 1,6 TDI és ezen az autómon váltót kellet cserélnem mert olcsóbb volt váltót cserélni mint kicseréltetni a 3-dik fokozat szinkrongyűrűjét.
Én anno egy 1,8-as benzines Audi váltóját szereltettem fel.
Az 1,8-as benzines váltó is és az 1,6 tdi váltó is AKM betűjelölésű volt. A számozása más volt mind a két váltónál de minden stimmelt,minden rendben volt, nem változott a motorfordulat,stb. Én úgy tudtam anno, hogy csak a betű jelölésnek kell stimmelnie,azaz AKM-es váltót kerestem. Tudomásom szerint a váltó betűjelölése maga a váltó típusát jelzi/jelenti.
Csodálkoztam is a kérdéseden , miután láttam,hogy nálad is stimmel a két váltó betűjelölése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!