Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Forgalmi vizsga tényleg ilyen...

Forgalmi vizsga tényleg ilyen nehéz?

Figyelt kérdés
Az oktató már állandóan belémteszi az ideget. Tényleg ilyen szigorúan veszik a vizsgabiztosok a dolgot? Kinek milyen élménye van a forgalmi vizsgáról? Persze B kategóriáról beszélek.
2015. jún. 5. 05:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen, tényleg nehéz. Mindenre figyelni kell, és olyan látványosan, hogy azt a mögötted ülő is egyértelműen észlelje.

Szigorú a vizsgabztos, hiszen azt kell eldöntenie, hogy képes vagy-e EGYEDÜL kimeni egy autóval a forgalomba. Felelős döntés ez a részéről, eztért minden rezzenésedet figyeli... hogy szorítod a kormányt, izzad-e a homlokod, rágod-e a szád szélét, stb... És valószínű a 2. kanyarig eldönti, hogy tudsz-e annyira vezetni, hogy sikerüljön a vizsga. Viszont ha jó az első benyomás, már csak a kresz betartására kell figyelni.

Nekem amúgy nagyon rossz élményeim vannak a vizsgáról. Nagyon rosszul éltem meg... de ennek már 2 hónapja.

Most már kezdek belejönni a mindennapokba :)

2015. jún. 5. 08:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz, de teljesíthető. Én ma vizsgáztam, elsőre, és sikerült! A siker egyik kulcsa a jó oktató. Én előre kiválasztottam, több ismerősömet is tanította vezetni, türelmes remek szakember. Nem csalódtam, végig nagyon türelmesen tanított, hiba esetén rögtön mondta, hogy hogyan kellett volna, de mindezt türelmesen, higgadtan. Alaposan megizzasztott minden vezetésen, egyenesen alig mentem, sok kanyarodás, elsőbbség adás, forgalmi helyzet felismerés, körültekintés, parkolás ment.

A másik összetevő a Te szellemi állapotod a vizsgán. Nyomás alatt kell jól teljesítened, és nem összeroppanni.

Vizsga előtt kialudni magad, megfelelően enni előtte, hogy ne legyél éhes, szomjas stb. tudj a vezetésre figyelni.

Nekem sikerült végig koncentrálni (így is kaptam 4 hibavonalat), de sikerrel zártam a vizsgát.

2015. jún. 5. 21:04
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Azért szerintem nem olyan nehéz, én márciusba vizsgáztam.

18/f

2015. jún. 5. 22:34
 4/4 vidrush válasza:
Hali,ki miként éli meg,Pesti viszonylatban nem egyszerű,nekem eddig 2 bukott vizsgám van mind kettő kis hiba..Függ attol is hogy vár e pénzt a vizsga biztos vagy sem,milyen viszonyban van az oktatóval.Én sajnos kifogtam egy rossz oktatót,vezetésemmel nem volt gond viszont nem engedte hogy fizessek a vizsga biztosnak,és mindegyikkel valamiért nem igazán volt jó viszonyban,igy 2* rajtam csattant.Most sulit váltok mert ahol vagyok az egy vicc ..709KM van mögöttem.Ha jó az oktató,nem arra megy hogy bukjál mert neki + pénz,akkor átlagban 2. vizsga megvan,ha szerencséd van már az első is de én azt vettem észre Pesten ritka ha valaki elsőre át megy!Sok sikert!
2015. jún. 6. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!