Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel astra f melegedés probléma?

Opel astra f melegedés probléma?

Figyelt kérdés

2 napja van meg a probléma az hogy kb 30 km alatt ma azt tapasztalom hogy eléri a 100 fokot, (legalább is a mutató szerint)

Merthogy semmi gőz nem szivárgott, márpedig ilyenkor nyilván gőzölögne.

A haver azt mondja hogy sok minden okozhatja, akár a hengerfej is.

A másik pedig hogy ma egy fura ciripelő hangot is hallottam, ami fel is erősödött (most mintha halkabb lenne) ez a hang viszont még a melegedés előtt jelentkezett.

Na most a lényeg az, hogy az eladó (kereskedő) beleirta a szerződésbe, hogy FELELŐSSÉGET VÁLLAL A MOTORRA ÉS A VÁLTÓRA.

Mondjuk hogy ez mennyi ideg érvényes, azt nem írja.

Szóval most én nem tudom hogy mik lehetnek a hiba okai, de ezzel a szerződéssel megyek valamire nem?

Már felhívtam egyszer a mai nap folyamán (ekkor még csak a ciripelő hangot hallottam) és azt mondja hogy vigyem át és a szerelő ismerőse megcsinálja (nekem az nem tetszik hogy az ismerőse fogja azt mondani hogy oké, kész van.)

Mert mivan ha utána megint elojon valami?

Szóval ti kiket tudtok ehez hozzá fűzni?

2015. jún. 1. 21:20
 1/7 A kérdező kommentje:
1998 - as 74 kW, v16 (benzin)
2015. jún. 1. 21:22
 2/7 A kérdező kommentje:

"2 napja van meg a probléma az hogy kb 30 km alatt ma azt tapasztalom hogy eléri a 100 fokot,"

javitok :

2 napja van meg. A probléma az hogy kb 30 km alatt ma azt tapasztalom hogy eléri a 100 fokot,

2015. jún. 1. 21:35
 3/7 A kérdező kommentje:

"Szóval ti kiket tudtok ehez hozzá fűzni?"

Szóval ti Miket tudtok ehez hozzá fűzni?

2015. jún. 1. 21:36
 4/7 anonim ***** válasza:

"2 napja van meg a probléma az hogy kb 30 km alatt ma azt tapasztalom hogy eléri a 100 fokot, (legalább is a mutató szerint)

Merthogy semmi gőz nem szivárgott, márpedig ilyenkor nyilván gőzölögne"

A paksi reaktorok meg nem is dolgoznak, mert a vízmoderátoros reaktorok nem üzemelnek gőzzel, márpedig a primer körben bizony akad 300°C. Ja várjá', most jut eszembe,zárt rendszerben a nyomás növelésével nő a folyadékok forráspontja. :P

Óra szerint 100 fok mondjuk tényleg sok egy kicsit- vagy nem jól mér. Célszerű lenne ellenőrizni egy lézeres hőmérővel, lehet nincs is annyi. AZt sem ártana megnézned, hogy a vízcsövek és a hűtőradiátor meleg-e, mert ha letérdelt a termosztát és megszorult -zárt vagy félig zárt állásban - akkor a vízhűtőd nem lesz meleg.

Azt sem ártana tudni, hogy milyen motor van abban az F Astrában.

Ha azt mondták megcsinálják, akkor vidd át és csinálják meg. Utána a próbaúton kiderül : vagy jó, vagy nem jó.

2015. jún. 1. 22:38
 5/7 anonim ***** válasza:

Eléri a 100fokot a víz az még lehet normális is akár. Érdemes megnézni álló helyzetében miközben jár a motor, hogy bekapcsol-é a ventilátor, esetleg azt sem árt megnézni, hogy a hűtő el-e kezd melegedni (áramlik-e benne a hűtőközeg) avagy sem. A ciripelő hang viszont lehet egy pár dolog...ahhoz már elkerülhetetlen egy szakcsi :)

A szerelő ismerőstől meg én nem tartanék, HA számlaképes ;)

2015. jún. 1. 23:27
 6/7 A kérdező kommentje:

Viszont az nem normális hogy a víz is fogy...

Tudtommal...

Ezek a tünetek eléggé a hengerfej cseréjének szükségességét jelentik nem?

Most ezzel a motorra és váltóra vállalt felelősséggel az eladó részéről ezt is követelhetem nem?

Mármint ha hengerfejes akkor azt csinálja meg...

Azt mondta a haverom hogy ez 200.000 Ft lehet ha még kell csinálni, hát ezt nem én akarom fizetni, ott az eladó.

2015. jún. 2. 05:10
 7/7 anonim ***** válasza:

"Viszont az nem normális hogy a víz is fogy...

Tudtommal...

Ezek a tünetek eléggé a hengerfej cseréjének szükségességét jelentik nem? "

Vagy egy repedt kiegyenlítő tartályt, esetleg lyukas vízhűtőt és egyéb szivárgást is. De ha te a fejedbe vetted, hogy hengerfejes, akkor legyen, nekem mindegy :D

2015. jún. 2. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!