Miért fullad le? (Renault Thalia 2002 1.4 8v) Álló helyzetben és menet közben is produkálta már, teljesen váratlanul. Napi használatban van az autó.
Álló helyzetben például piros lámpánál, üresben, vagy 1-esben-kuplunggal benyomva is fulladt már le, amit az autó (motor és sebváltó) érezhető rázkódása előzött meg Ilyenkor már hiába kuplungoltam, nem segített.
Nemrég menet közben is produkálta ezt, 3-asban voltam gyorsultam és egyszercsak nem húzott a kocsi, elszállt a szervó is, kigyulladtak a visszajelzők. Félreálltam és utána minden probléma nélkül újra tudtam indítani.
Azóta pár hete semmi, erre ma ismét menet közben, 5-ös sebességben már nem gyorsult, hiába volt változatlanul a gázon a lábam, szervó is megszűnt,lefulladt..külső sáv, vészvillogó(lámpa, rádió kikapcs) majd újraindítás. Most csak másodszorra sikerült, elsőre kapart.
Mi lehet a ludas? Próbáltam utánaolvasni, ezeknél az eseteknél az alábbiak voltak megemlítve: vezérműtengely jeladó? főtengely jeladó? benzinszűrő? gyertyák?
Köszönöm a segítséget!
(nyilván el fogom vinni szerelőhöz, de azért kíváncsi vagyok mire számítsak)
Jártam ma szerelőnél, rákötötték gépre, de "sajnos" semmilyen hibakódot nem adott.. A gép szerint hibátlan a kocsi. Szóval most várakozó álláspont van, a fél kocsit nem szeretném lecserélni feleslegesen.. :)
Hasonló tapasztalatokat szívesen fogadok!
(állítólagos típushiba a fordulatszámmérő meghibásodása, de akkor nem tudnám egyből újraindítani a kocsit..talán ennek a kezdeti tünetei?!)
Azóta is minden nap használom hosszabb-rövidebb útra, semmi negatívum..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!