Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért fullad le? (Renault...

Miért fullad le? (Renault Thalia 2002 1.4 8v) Álló helyzetben és menet közben is produkálta már, teljesen váratlanul. Napi használatban van az autó.

Figyelt kérdés

Álló helyzetben például piros lámpánál, üresben, vagy 1-esben-kuplunggal benyomva is fulladt már le, amit az autó (motor és sebváltó) érezhető rázkódása előzött meg Ilyenkor már hiába kuplungoltam, nem segített.

Nemrég menet közben is produkálta ezt, 3-asban voltam gyorsultam és egyszercsak nem húzott a kocsi, elszállt a szervó is, kigyulladtak a visszajelzők. Félreálltam és utána minden probléma nélkül újra tudtam indítani.

Azóta pár hete semmi, erre ma ismét menet közben, 5-ös sebességben már nem gyorsult, hiába volt változatlanul a gázon a lábam, szervó is megszűnt,lefulladt..külső sáv, vészvillogó(lámpa, rádió kikapcs) majd újraindítás. Most csak másodszorra sikerült, elsőre kapart.

Mi lehet a ludas? Próbáltam utánaolvasni, ezeknél az eseteknél az alábbiak voltak megemlítve: vezérműtengely jeladó? főtengely jeladó? benzinszűrő? gyertyák?

Köszönöm a segítséget!

(nyilván el fogom vinni szerelőhöz, de azért kíváncsi vagyok mire számítsak)

2015. máj. 25. 20:31
 1/2 anonim ***** válasza:
Ezernyi dolog okozhatja, de itt valószínűleg valóban valamilyen elektromos baja lesz.
2015. máj. 25. 22:18
 2/2 A kérdező kommentje:

Jártam ma szerelőnél, rákötötték gépre, de "sajnos" semmilyen hibakódot nem adott.. A gép szerint hibátlan a kocsi. Szóval most várakozó álláspont van, a fél kocsit nem szeretném lecserélni feleslegesen.. :)

Hasonló tapasztalatokat szívesen fogadok!

(állítólagos típushiba a fordulatszámmérő meghibásodása, de akkor nem tudnám egyből újraindítani a kocsit..talán ennek a kezdeti tünetei?!)

Azóta is minden nap használom hosszabb-rövidebb útra, semmi negatívum..

2015. máj. 28. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!