Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért baj ha valaki csikorgó...

Miért baj ha valaki csikorgó kerekkel indul el, vagy 0-50-ig gyorsul?

Figyelt kérdés
Kérdezem miért néznek csúnyán ha az ember egyszerűen olyan kedvében van hogy kicsit gyilkolja a saját autóját? Vagy mert ezer éves elkopott gumija van amit már nem sajnál és utoljára megy vele? Ez szerintem nem egyenlő a gyorshajtással. Ha egy rendőr ezt meglátja akkor megbüntetheti konkrétan emiatt az illetőt?
2015. máj. 25. 19:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Közúti veszélyeztetés miatt megbüntethet, ha akar.

Én is elszoktam neki rúgni, még bajom nem volt belőle.

2015. máj. 25. 19:44
 2/13 A kérdező kommentje:
Létezik közúti veszélyeztetés ez igaz, ugyanakkor vajon ez ilyen esetben mindig megállja a helyét? Ezt nem értem, am félre értés ne essék nem vagyok olyan vastag pénztárcájú hogy csak úgy etessem üzemanyaggal a kocsit és lámpától lámpáig nyomjam neki,de néha nekem is jól esik nyomni neki, viszont nem értem ez önmagában miért lenne közúti veszélyeztetés?
2015. máj. 25. 20:34
 3/13 A kérdező kommentje:
Ha pl állok a lámpánál elől és közel s távol egyetlen zebra sincs ill. az út szélén közlekedő biciklis és segédmotorkerékpáros sem, és mellettem áll egy rendőr és én padlógázzal indulok el mikor zöldre vált a lámpa, akkor ezért megbüntethet mert 50 ig gyorsulok?
2015. máj. 25. 20:38
 4/13 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy büntetnek érte, amíg nem léped túl a megengedett sebességet, bár akkor is csak abban az esetben büntethet, amennyiben le is fotóztak, hiszen úgy hiteles.

Azt viszont, hogy egy közúti ellenőrzésnek vidám gazdája leszel, esélyes, de ha minden oké, akkor is maximum egy "hova olyan sietősen" kérdéssel megúszod. Hiszen, amit egy suzuki csikorgó kerekekkel, üvöltő motorral képes, azt egy AMG merci félgázzal tudja (gyorsulásra értem), akkor a suzukist milyen indokkal büntethetnék meg?

2015. máj. 25. 20:47
 5/13 A kérdező kommentje:
Igen, erre én is gondtam, mivel egy erősebb autó pl nem feltétlen visít annyira és nem is pörögnek ki a kerekei mégis otthagyná az előbb említett kisautót.
2015. máj. 25. 20:53
 6/13 anonim ***** válasza:

csikorgó kerekek esetén nem vagy teljesen ura az autónak, ezért teljesen megállja a helyét a közúti veszélyeztetés

talán még a relatív gyorshajtás is belemagyarázható, hiszen nem megfelelő sebességet választottál, ezért csúszott meg az autó

2015. máj. 25. 21:19
 7/13 A kérdező kommentje:
Ebben is van igazság, erre nem tudok mit mondani, csak annyit hogy én még nem éreztem azt hogy ilyenkor ne lennék ura a gépjárműnek.
2015. máj. 25. 21:25
 8/13 A kérdező kommentje:
Remélem érkeznek még erről vélemények, ki mennyire gondja úgy hogy ilyenkor a vezető valóban elveszti e az uralmát a gépjármű felett.
2015. máj. 25. 21:26
 9/13 anonim ***** válasza:

"erre nem tudok mit mondani, csak annyit hogy én még nem éreztem azt hogy ilyenkor ne lennék ura a gépjárműnek."

Itt a probléma, és az ilyen mentalitás miatt nem javallott ez az egész. Mert még fel sem fogod, hogy minek és mennyire vagy ura. Persze és is dinamikusan közlekedek és szeretem elkenni neki néha, de ugye van határa mindennek. Lámpától lámpáig annyi minden történhet egy városban ami előre nem látsz. Ki kell menni egy alsóbb rendű útra, ahol nem túl nagy a forgalom és meghajtani. Vagy pályanapra. Az az igazi, annál jobb érzés nincs mikor ott aztán tényleg minden külső zavaró tényező nélkül lehet taposni neki:)

2015. máj. 25. 21:49
 10/13 anonim ***** válasza:
Ezt én sem értettem soha. Milyen szabályt sért az, aki ugyan "kirobban" az indulásnál, de nem lépi túl az 50-et, és nem veszélyezteti a többieket??? A rendőrök mégis szeretnek szemétkedni vele, és a többi autósból is a "hülye állat!" felkiáltást váltja ki...
2015. máj. 25. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!