Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első autónak mit/miket ajánlot...

Első autónak mit/miket ajánlotok 19 éves fiúnak? Több lent.

Figyelt kérdés

Szerintem max 3 ember ülne benne, nagyritkán utaztatnék vele több embert. Csomagtér nagysága nem oylan fontos, persze azért bevásárláskor vagy kisebb utazáskor mindent bele tudjak tenni, nem akarok vele költöztetni, meg kívülről se kell hatalmas kocsinak lennie. Mivel nem vagyunk aranybányászók ezért a fogyasztásnak kevésnek kellene lennie! a legnagyobb szempontok az az olcsó fenntarthatóság, a könnyű vezetés...

nekem pl nagyon bejön a Ford Puma, Opel Tigra, Opel Astra, Peugeot 206-207, Suzuki Swift, Fiat Punto és Bravo...

vélemények, tanácsok? köszönöm

2015. máj. 25. 18:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
80%

Az Opel Astránál jobbat nem találsz.

Bár engem le akart róla beszélni a szerelőm, amikor mondtam, hogy azt néztem ki magamnak. Azt mondta, ne vegyem meg, mert megöl az unalom. Abba csak beül az ember, aztán megy. Semmi izgalom, hogy megérkezik-e a céljához, semmi szervizbe mászkálás, csak az egyhangú furikázás. :-))

2015. máj. 25. 18:40
 12/20 anonim ***** válasza:

Toyota Corolla, van belőle 3 ajtós. Csak benzin kell bele, és kötelező szerviz. Seat Ibiza, Skoda Fabia...

Ha lenne szerelő vénád, és ilyen baráti kör, akkor Audi A3 BMW 3 as szériát ajánlottam volna.

2015. máj. 25. 18:40
 13/20 anonim ***** válasza:

Amúgy ne típust vegyél és évjáratot, hanem állapotot.

Keress valami szerelőt, lehetőleg olyat akihez később hordani is fogod, és együtt nézelődjetek.

2015. máj. 25. 18:54
 14/20 A kérdező kommentje:
Audira is gondoltam már, de régebben úgy hallottam h minden Audi sokat fogyaszt, úgyhogy ki is lőttem. az Opelről, Skodáról és Fordról hallottam h nagyon megbízhatók, jó minőségűek és jól fenntarthatóak, talán leszűkítem majd a kört ezekre ha nem találok jobbakat.
2015. máj. 25. 18:54
 15/20 anonim ***** válasza:

Az audi prémium VW. :) Nekem is az van.

Azért nem ajánlom, mert ha öreg, akkor kéri a törődést. Nem az alkatrész árak, hanem a rendszeres szervíz költségek. Most egy generátor, egy öndító, egy klíma cső, egy kilincs.

Fiatal megkíméltet pedig nem veszel még 3 milláért se :)

Nem esznek többet mint a többi kocsi, csak nincsenek alul motorizálva, és a kasztniban benne van az anyag, ezért nagyobb a súlya. Egy sima audi a4 1350 kg.

2015. máj. 25. 19:39
 16/20 anonim ***** válasza:

1 millió alatt ne Audit akarj, egyébként jó helyenek hallgatózol ha ilyeneket mondanak róla.

Neked Astra G lenne mondjuk jó választás, vagy Golf IV szerintem. Esetleg bármi más konszern kocsi ami tetszik (Fabia, Bora, Octavia, Leon etc)

2015. máj. 25. 20:22
 17/20 anonim ***** válasza:

Nehéz jó állapotú Borát és Octaviát találni egy millió forint alatt. Én is ezekben gondolkoztam egy éve, ugyanezekkel a kikötésekkel, és nem találtam. Így lett végül Fabiam, kicsivel 1 millió alatt.

Neked azért sok sikert, kérdező!

2015. máj. 25. 22:41
 18/20 anonim ***** válasza:
Mondjuk legalább végre egy fiatal aki nem rögtön 5 literes BMW-t / Mustangot akar első autónak, ez is pozitívum. :)
2015. máj. 26. 00:00
 19/20 anonim ***** válasza:

2-es Swift, ezek közül a legjobb választás szerintem. Nekem is az van, 22 vagyok és 2 éve van meg és nagyon meg vagyok elégedve fogyasztás és teljesítmény szempontjából is. 2-3 embernek kényelmes hosszútávon is.

Összefoglalva: Megbízható, első autónak tökéletes, lehet vele rohangálni, nem eszik sokat, viszont ha odalépsz neki tud menni mint a veszett egér.

Kérdésed lenne írj nyugodtan. :)

2015. máj. 26. 09:01
 20/20 mahjong válasza:

Szia! Ha a fenntartás a fontos, akkor:

- használt kocsit vegyél, az új kigurul a boltból és már 25%-a elúszott a pénzednek

- olyat vegyél, amiből sok járkál az utakon, amihez olcsó az alkatrész

Mindenképp nézesd meg a kocsit szerelővel vásárlás előtt (sőt, talán tanácsot is ott kéne kérni, hogy mit tudnak olcsón szervizelni)

A felsoroltak közül az Astra és a Swift tudtommal ilyen.

2015. máj. 26. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!