Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Azt, hogy milyen tempóval...

Azt, hogy milyen tempóval indulok el az csak a gázadástól függ?

Figyelt kérdés
2015. máj. 22. 21:32
 1/10 anonim ***** válasza:
A gáz és a kuplung öszjátékától.
2015. máj. 22. 21:37
 2/10 A kérdező kommentje:
ezt még annyira nem értem, még csak 6 órát vezettem.. a kuplung mindig ugyanott fog, akkor miért függ a kuplung?
2015. máj. 22. 21:38
 3/10 petizacc ***** válasza:

Leegyszerűsítve:

Nagy gáz, gyors kuplung felengedés = gyors elindulás. (Igen, kapartatni is így lehet.)

Kis gáz, lassú kuplung felengedés = lassú elindulás.

2015. máj. 22. 21:44
 4/10 A kérdező kommentje:
nem szeretnék még vadulni :D az oktatóm azt mondja, hogy egy jó dinamikus, magabiztos elindulás kell... de valahogy sose jön össze.. hogy csináljam?
2015. máj. 22. 21:45
 5/10 petizacc ***** válasza:

Persze, hogy nem sikerül, mert még csak most tanulod.

Erre csak gyakorlattal fogsz rájönni, más mód nincs.

Egyébként nem tudom miért erőlteti ezt az oktatód, mert ha kapkodsz annak sosincs jó vége.

2015. máj. 22. 21:51
 6/10 A kérdező kommentje:
egyenlőre csak azt mondja, hogy úgy kéne, mert az magabiztosságot sugall, de elméletben sem tudom, hogy hogyan kell végrehajtani.. egyébként minden nagyon jól megy, kivéve az elindulást
2015. máj. 22. 22:01
 7/10 anonim ***** válasza:

A 3-asnak:

Vagy: Nagy gáz + hirtelen kuplung = lefulladás :D

Nem csak a gázadástól függ. Nem mindegy, hogy egy 1.0 Suzukival indulsz el, vagy egy 2500 cm3-es Mercedessel.

De komolyra fordítva a szót: Nyomsz egy "kisgázt", közben engeded fel a kuplungot lassan és amikor már az autó elindul úgy, hogy nem fullad le, akkor már lehet gyorsabban engedni a kuplungot és ezzel egyidőben nyomni a gázt.

2015. máj. 22. 23:13
 8/10 petizacc ***** válasza:

Ne fogalmazd át, amit írtam.

Ha leugrasz a kuplungról édes mindegy mennyi gázt nyomsz lefulladsz, de nem azt írtam.

2015. máj. 22. 23:19
 9/10 A kérdező kommentje:
1,6os audi a4ről van szó
2015. máj. 22. 23:21
 10/10 anonim ***** válasza:
A lényeg: elindulásnál mindig kell csúsztatni a kuplungot vagy 3 másodpercig, akkor is ha dinamikusan indulsz el. A különbség annyi, hogy jó nagy gázt adsz. És már meg is van a jó elindulás.
2015. máj. 23. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!