Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Pillangószelep csere?

Pillangószelep csere?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy 1.0 suzukim amit csak versenyre használok. Nos az a helyzet hogy kevés a motorerő (nem meglepő :D ) arra gondoltam, hogy a szívótorkot felmaratom, csiszoltatom amennyire csak lehet és teszek rá egy nagyobb pillangószelepet. Természetesen teszek rá nagyobb pillangószelepházat is ;) Tudom hogy ez nem sokat jelent így, DE több benzint kap már csak sajnos a levegő mennyiségét nem tudtam megnövelni... ha teszek rá nagyobb pillangószelepet az érhet valamit? Nem szeretnék olyan válaszokat hogy nagyobb motor, másik autó stb... Köszönöm!
2015. máj. 18. 23:19
 1/9 veterán vas ***** válasza:

Teljesítmény növelés pillangószeleppel......?! Aha!

Vegyük azt, hogy 10dkg parizert reggelizel, de költözködéskor nem bírod el a zongorát. Na most holnap hiába eszel meg ötször annyit (az fél kiló), ugyan úgy nem fogsz fölszaladni az emeletre, egy páncéltőkéssel. Remélem egyszerű példa volt, talán még Te is megértetted, hogy egyetlen mechanikai elem növelésével semmire sem jutsz.(kis szerencsével rontod az eredeti hatásfokot)

Az, hogy nem tudsz több levegőt bevinni, ne zavarjon, mivel SZÍVÓ-motorról beszélünk, nem is a Te dolgod. :)

Üzemanyagból kellene többet bevinni, a finomítani bemenő keverék összetételét, összehangolni a vezérléssel a gyújtással, gyorsítani a kipufogó gáz kimenetelét, és ezer egyéb ilyen "aprósággal" lehetne a teljesítményt növelni.

Szerintem hagyd......

2015. máj. 19. 09:51
 2/9 A kérdező kommentje:
Ezek szerint nem olvastad el figyelmesen, mert üzemanyagból már most többet kap mint a gyári érték,csak levegőt nem tudok hozzá többet adni neki :/ Kipufogó és a gyújtás már megvan.
2015. máj. 19. 09:54
 3/9 veterán vas ***** válasza:

Na még egyszer, hátha megérted: SZÍVÓ MOTOR.

Ha tényleg csak annyi a gondod,hogy több levegő kell, akkor tegyél föl egy kompresszort. (nagggggyon jól fog kinézni az 1.L-es suzukin, és lehet, hogy be sem tudod indítani....... :)

2015. máj. 19. 10:15
 4/9 anonim ***** válasza:
tegyél rá gagyi rezót! :""""D kiégtem rajtad :D
2015. máj. 22. 20:05
 5/9 anonim ***** válasza:
szerinted miért vannak autószerelők? vagy nem is autószerelők hanem mérnökök?? pont hogy az ilyen dolgokat megoldják és nem elég gányolni hogy jobban menjen! nem hiába több százezer forint az ilyen mutatvány. de nem értem miért suzukit tuningolsz feltekeri a motor a kasznit :D ilyenekre is kell gondolni persze ha már van benne erősebb motor + jobb fékek kellenek nem olyan egyszerű dolog mint azt te megálmodtad
2015. máj. 22. 20:09
 6/9 A kérdező kommentje:
Minek kell fikázni egyből??? Ja mert odaírtam hogy verseny és suzuki, értem.... Honnan tudod hogy pl milyen fékek vannak az autón :O Hogy van megerősítve a kaszni? Egyszerűen irigykedtek és ennyi... Na az ilyenektől nem kérnék több választ....
2015. máj. 23. 09:37
 7/9 anonim ***** válasza:
szóval akkor a tuning rajta több millió forint az autó maga meg 300 000ft így már értem : DDDDDDDDD
2015. máj. 23. 19:24
 8/9 veterán vas ***** válasza:
Ha már szóba hoztad....... ;) meséld már el, hol milyen szakágban, és melyik bajnokságban versenyzel egy 993 ccm-es gépjárművel? /megemlíthetnél néhány eredményedet/
2015. máj. 24. 12:00
 9/9 anonim ***** válasza:
ez még gázzabb hogy versenyzel és ilyen hü lye vagy hozzá xD
2015. máj. 24. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!