Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az aksit helyettesíthetem...

Az aksit helyettesíthetem töltővel?

Figyelt kérdés

A vezetékeket ráköthetem-e az aksira, hogy megtudjam nézni működnek-e rajta az elektronikus dolgok?

Az aksit egyáltalán nem akarom beletenni, mert még új, és már egy aksit tönkre vágott, mert nem töltötte a motor.

És még nem jó, addig nem akarom beletenni az újat, mert az is elromlik.

2010. febr. 24. 22:45
 1/5 sulfur válasza:
84%
Milyen elektronikus dolgokat akarsz megnézni? Lámpát véletlenül se kapcsolj be, mert a töltő biztositója kiold. Nem akkora áramhoz méretezték.
2010. febr. 24. 22:58
 2/5 anonim ***** válasza:
64%

Az akkumulátortöltő nagyjából ugyanazt tudja, mint az akku: körülbelül 14,4 V-os (vagy 7,2 V-os) feszültségkülönbséget produkál a két csatlakozáson és egyenáramot ad le. Lehet használni diagnosztikához, csak vigyázni kell a fent említett túlterhelésre. Érdemes olyan kivitelt használni, amin van ampermérő és figyelni, mekkora a kimenő áram. Egyébként rövid ideig - tesztelés céljából - el kell viselnie egy fényszórót is, mert a legnagyobb teljesítményű (szabványos) izzószál a H4-esek 60W-os tompított szála, ez 12V-os rendszer esetén valamivel kevesebb, mint 5 A-t vesz fel. Tartósan nem biztos, hogy szereti a töltő (főleg, ha olcsó, kis teljesítményű), de addig ki kell bírnia, amíg megnézed, hogy világít-e az izzó. Persze minden a beépített biztosítéktól függ.

Egyébként mikor ilyen jellegű diagnosztikához használom a töltőt, általában be sem szerelem az akkut, mert csak útban van...

2010. febr. 24. 23:15
 3/5 anonim ***** válasza:
73%

"a H4-esek 60W-os tompított szála, ez 12V-os rendszer esetén valamivel kevesebb, mint 5 A-t vesz fel"

Na ja, de azt is vedd figyelembe, hogy 2 van belőle, plusz hátső helyzetjelzők, plusz rendszám, plusz műszerfal megvilágítás. Így már azért nem kevés... Ja, és 55W-os, nem 60 (az a távolsági), bár ez csak szőrszálhasogatás :)

2010. febr. 24. 23:26
 4/5 anonim ***** válasza:

A töltők általában szűretlen egyenáramot adnak, amit az izzók ugyan elviselnek, de az elektronika (motor vezérlés, fedélzeti számítógép, rádió) tönkre is mehet tőle.

Én aksi nélkül nem kötném rá a töltőt az autóra.

2010. febr. 25. 09:11
 5/5 sulfur válasza:
9:11-nek. Jogos az észrevétel! A töltők csak egyenirányitó diódákat tartalmaznak( eltekintve néhány elvetemült készüléktől) semmi szűrőtagot, de még kondit se.
2010. febr. 25. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!