Mivel helyettesíthetem?
Figyelt kérdés
A benzinbe való olaj adalékot arol 2t , sprint 2t --t mivel tudom helyettesíteni? Nagyon messze lakom a benzinkúttól és volt kannában benzinem de a bele aló olaj elfogyott és sürgősen kellene használnom a motort :$ kérek mindenkit hogy normális válaszokat írjon ha lehetséges, köszönöm2011. okt. 3. 17:12
1/4 anonim válasza:
Rövid távokra (mondjuk a benzinkútig) bármilyen motorolaj megteszi. Én is jártam már így, azt hiszem, valami dízelbe való ásványi olajjal kevertem meg fél liter benzint, amivel pont el tudtam pöfögni odáig. Viszont motorolajnál "gyengébb" olajat ne használj, az nem képes a motorban előforduló hőmérsékleti- és nyomásviszonyok között megbízhatóan kenni. A 4T olajat vagy az autókba való olajat sem feltétlenül szereti a motor, de ha rövid ideig üzemel vele, nem vészes a kormolódás mértéke.
2/4 A kérdező kommentje:
találtam itthon 15w40-es olajat abból tettem bele 3 literhez 1 kupaknyit (nem puposan) , 30 km-es távom lesz körülbelül .
Apám mondta hogy régen a benzint mdc motorolajjal is szokták keverni illetve ő is csinálta ,viszont azért nem szeretném gallyra vágni a motort :D
2011. okt. 3. 19:14
3/4 anonim válasza:
Igen, régen valóban MDC-vel keverték a benzint, mert nem volt más. Ha jól emlékszem, valamikor a '60-as években jelent meg az önoldó Arol 2T motorolaj. Mondjuk az MDC sem volt kispályás: eléggé nehezen keveredett a benzinnel, pár napos állás után szépen leült a tank aljára, aztán lehetett rázogatni. Úgyhogy erre figyelj, a benzincsap kinyitása előtt mindig rázd fel a tank tartalmát, mert a négyütemű motorolaj sem feltétlenül önoldó, néha szeret lecsücsülni a tank alján, a motor meg gyorsan elfüstöli.
4/4 A kérdező kommentje:
huhha rendben figyelek rá bár csak ez az egy alkalom lesz motorolajjal majd ha lesz sprint bele akkor teszek hozzá .Majd valamivel megkevergetem mert most csurig van a tank
2011. okt. 3. 20:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!