Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kezdő lánynak milyen motor...

Kezdő lánynak milyen motor kellhet? Többi lent.

Figyelt kérdés
Sziasztok! 14 éves 160 cm magas, 45 kg súlyú lány vagyok. Nyáron meglesz 50ccmre a motorjogsi, szüleim robogókban gondolkodtak (honda dio, yamaha jog) de én nem szeretem a mozgószékeket, szerintem semmi vezetési élményt nem nyújtanak. Szerelmes vagyok a simson s51-esbe, de apám szerint azzal sok a gond, mert neki volt régen Schwalbéja meg 50-es Simsonja, és azt mondta folyton elromlottak, és hogy az 51-esekbe is ugyanolyan motor van. Meg szerinte az utángyártott alkatrészek ratyik és eredeti nincs hozzá, meg hogy elavult, 25 évesek blablabla. Tehát szerinte jobb egy robogó. Minden ismerősöm Simsonnal jár, de mindegy. Másik nagy szerelmem a Derbi Senda, mert pici és sitty sutty, meg jól megy. Apa szerint nem vagyok egy cross-star, szóval nem kell, de én a kettő közül szeretném valamelyiket. Igen, lány vagyok, normális, és rocker. Kérdésem: Simson S51 vagy Derbi Senda? Ha egyéb típust tudtok nekem légyszi írjátok meg! És érveket is szeretnék, amikkel apát meg lehet győzni akár. Köszönöm!

2015. máj. 16. 10:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"nem túl nagy a végsebessége"

mihez képest? :DD

mármint egy 125-öshöz képest kicsi. Egy alap simsonhoz képest? akkor azért már van különbség.

2015. máj. 20. 18:37
 12/14 anonim ***** válasza:

Egyértelmű,hogy a Derbi.Miért?Amint előttem is említették am6-os blokk van benne,ami a legjobb az 50-es kategóriában és 6 sebességes.A fogyasztása is kisebb mint egy robogónak mivel a váltónak köszönhetően nem pörög folyton a motor magas fordulaton+vízhűtéses.Nem önindítós tehát kisebb a hibalehetőség.Könnyű váz és könnyen kezelhető.No meg megjelenésre össze sem hasonlítható egy simsonnal vagy akármilyen robogóval.Megtanulsz vele motorozni és kihangsúlyozom "MOTOROZNI".Jól lehet uningolni és amúgy a végsebességet lehet befolyásolni.Ha utcán használod hátul mehet rá egy kis fogaskerék így a vége 110-120 is lehet.Ha endurozni akarsz akkor nagy fogaskerék így olyan erő lesz benne hogy induláskor simán felkapja az első kereket.Csak az a helyzet hogy a kettő egyensúlyban áll: Nagy erő=Alacsony végsebesség; Magas végsebesség=Kis erő.A normál gyári fogaskerékkel viszont könnyű terepen is boldogul és utcán is 80-90-et megy.Én csak ajánlani tudom.Ebben a kategóriában van még a yamaha dt 50 ami kb ugyan azt nyújtja csak drágább az alkatrész hozzá.

Remélem hasznos választ adtam :)

2015. máj. 20. 20:44
 13/14 anonim ***** válasza:
ebben a kateg.ben van még az xsm is de az is több egy felárral. =(ugyanaz mint a dt csak mások az idomok.)
2015. máj. 20. 20:47
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi igen hasznos volt a válaszod nagyon köszönöm :)
2015. máj. 20. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!