Chopper motor egy lánynak?
"Chopper motor egy lánynak?"
-Ami tetszik...
"hova ajánlottak ezek a motorok?"
-Őszintén? Sehova... (Egyébként nekem is tetszenek. De ez egy afféle életérzés, nem diszkóba járós "tuctuc zenére egykerekezünk" motor.)
" 50ccm-ig!"
-Felejtsd el. Elég röhejes. Ha már chopper, akkor legalább 1000 ccm. Bármi mást, csak Chopper segédmotort ne!
"Mit tudtok róluk?"
-Két kerekük van, belsőégésű otto-motor hajtja nagy részüket. Esetleg ha konkrétan kérdeznél rá valamire... :D
50 ccm-es "choppert" inkább ne.
Alapból egy chopper 4 ütemű, nem kettő, mert röhejes a hangja.
A legkisebb "használható" chopper 400 ccm körül van, de inkább nagyobb.
Ez hülyeség. Ha tetszik neki egy 50-es "chopper"-nek nevezett motor, akkor miért ne vehetne azt?
Amúgy, ha jól sejtem, egy Aprilia Red Rose 50-est néztél ki magadnak. Én azt inkább cruiser-nek mondanám, nem choppernek. Kategóriájának egyik legjobbja. Inkább azt válaszd, mint egy robogót.
Alacsonyaknak, akik szeretik, ha rendesen leér a lábuk, s nincs bajuk a cruiserekkel, teljesen jó egy. Szerintem 250 köbcenti alattiakkal nem annyira érdemes kezdeni, lehet tippelni, nekem mekkora van :D Már nem szánalmas a hangja, viszont halk és nem olyan férfiasan öblös, mint a rendes cruisereké, de nem baj. Viszont ez még kezdő szint, a közlekedés dinamizmusát tekintve olykor kihívásokkal küzd, főleg kanyargós úton, pláne erős emelkedőn előzéskor... Gyorsulni még tud és autópályára is rá lehet menni vele.
Hova ajánlottak? Nem tudom, én jártam vele jó és rossz minőségű aszfaltúton (a kátyúkat elég jól bírja az enyém), viszonylag mély homokban (az sz@r volt, de a párom F650-ese sem muzsikált jobban), sima földúton (szuper), nyomvályús földúton és murván, valamint mezőn (ez utóbbiak nem jók neki az alacsonysága miatt, de könnyen lehet, hogy csak én voltam béna. de egy durvább hupán azért szerintem fönnakadhat).
Túrázásra szerintem ideális annak, akinek kényelmes az adott darab és nem vár el mindenféle flancot. Az enyémmel mehetek egy nap közel 800 km-t is, teljesen jó. Pakolni pedig minden motort lehet, legföljebb csináltatni kell rá doboztartót.
Az 50-esekhez sajna nem értek, de azok inkább kisebb távra és türelmesebb embernek valók és ja, szánalmasabbak, mint a nagyobbak, de a fő, hogy a tulaj élvezze a motorozást, azt pedig valószínűleg picin is lehet, ha az ember nem próbált még nagyobbat... Régen 50-es motorokkal járták be Európát az emberek, nem 250-essel, mint én most vagy még nagyobbal... Attól még kell a már említett türelem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!