Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Toyota Prius 2010 első autónak?

Toyota Prius 2010 első autónak?

Figyelt kérdés
Most lett meg a jogsim(automata korlátozott) nem vagyok mozgassérult csak lusta voltan megtanulni a kézi váltó szeszélyes művészetét.A családban mindenkinek automatája van,ezért gondoltam a Priusra.Tetszik az,hogy halk,keveset fogyaszt és a legjobban a kulseje.Nem akarom menőzésre használni(mint a legtöbb korombeli),altalaban varosba jarnek vele.Akinek van\volt ilyenje,légyszi írja le tapasztalatait !;) 20F

2015. máj. 16. 08:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
50%

Érdemes jobban utána nézni 1-1 tetsző autónak illetve szerintem nem érdemes ennyire leszűkiteni a kört.

[link]

Ez a cikk például hasznos lehet.

Illetve ne vedd sértésnek, de egy Priussal nem válsz majd a csajok kedvencévé, másrészről nem igazán értem ezt a manuális váltótól való félelmet, elsőre számomra is kissé bonyolultnak tűnt, de utána megszerettem, és rendesen élvezem azt hogy én váltok sebességet. Egyébként az automata autók többet fogyasztanak.

Halk autót szintén nem nehéz találni, városba egy kisebb benzinest tudnék ajánlani, nekem egy 2004-es 5-ös Golfom van, 1.6 benzines 4 hengeres, és olyan halk a maga korához képest, hogy anyám ráinditott a már alapjáraton járó motorra mert nem vette észre hogy jár.

Szerintem 20 évesen egy sokkal fiatalosabb autó illene a emberhez (illetve pörgősebb). Nekem a Prius teljesitménye nem túl kecsegtető.

Illetve még egy megjegyzés, egy autót szervizelni kell. Mielőtt választasz mindenféleképp kérdezz utána egy szerelőnél hogy milyen költségei vannak egy ilyen autónak. Én nem nagyon ismerem a toyota hibrid autóit, de szerintem nem lehet túl olcsó a szervize.

Nem Prius tulaj vagyok, de azért talán hasznodra vált 1-2 infó. 21F

2015. máj. 16. 08:56
 2/13 A kérdező kommentje:
Kösz!Hozzátenném,hogy mint vérmérséklet sem vagyok egy nagyon pörgős ember,ezért is talán szimpi a prius.De azert nezek meg 1 2 mast is
2015. máj. 16. 09:12
 3/13 anonim ***** válasza:

Igen, mondjuk ezt embere válogatja.

Számomra a szüleim autója nagyon gyenge volt, zavart hogy közúton előzni alig birtam vele. Vettem ezt a Golfot, 102LE, és sokak szerint még ez is lomha, én pedig elégedett vagyok vele. :)

2015. máj. 16. 09:23
 4/13 anonim ***** válasza:

Egyik oldalról szerint hót gáz, hogy nem tudsz váltós autót vezetni :D

De a kérdésre válaszolva: jó autó a Prius, de Magyarországon, főleg Budapesten lopják őket ezerrel. Egyik ismerősöm fél éve hozott be egyet Németországból és már el is lopták. Ekkor derült ki, hogy Prius az egyik legkeresettebb autó a tolvajok körében!

2015. máj. 16. 09:37
 5/13 A kérdező kommentje:

Hót gáz?Hasonaltban egy olyan 20 évessel akinek egyáltalán nincs jogsija nem mondanám.Kulonben is,ugy nez ki a jövőben Amcsiba megyek tanulni,ott az automata a standard

2.hogy tudjáj ellopni.Nincs bennük biztonsági indításgátló?Nem tartom őket szegény falvak utcáin.Lenne neki garazsa,és Pesten fényes nappal csak nem lopják el;))

2015. máj. 16. 10:57
 6/13 anonim ***** válasza:

Az autólopásnak több módszere is van, nem feltétlen kell nekik beinditani. Meg aki Priust készül lopni az tudja mivel van dolga, különben egyet se sikerült volna ezelőtt lopni.

Egyébként 17 évesen szereztem a jogsimat, egyből manuálissal, ezt a hülye hozzáállást hogy "kézi váltó szeszélyes művészetét" csak a családodtól örökölted (helytelenül). És hidd el hogy a különböző forgalmi helyzetekben a váltás az utolsó dolog amire különös figyelmet kell forditani. Ha kiugrik eléd egy őz, vagy egy "kedves" sofőr veszélyes forgalmi helyzetet idéz elő ahol hirtelen kell helyes döntést meghoznod, mindegy milyen váltó lesz az autóban.

Viszont ha neked a manuális váltó ekkora kihivás, ennyire tartasz tőle akkor készülj fel, hogy forgalomban vezetni sokkal több koncentrálást igényel, mint egy botot toszigálni 6 pont között.

2015. máj. 16. 11:11
 7/13 anonim ***** válasza:
37%
4-es ne savazd már a srácot. :D lerí róla, hogy pénzes szülők elkényeztetett kölyke... ráadásul lusta és még naiv is. ;)
2015. máj. 16. 11:54
 8/13 anonim ***** válasza:
Én nagyon jó autónak tartom a Priust. (Bár bevallom, a Prius+ sokkal jobban tetszik.) És ha meg is tudod fizetni, én csak ajánlani tudom.
2015. máj. 17. 08:19
 9/13 A kérdező kommentje:
Prius taxiban már ultem,sajnos csak 1 hónap múlva lesz alkalmam vezetni is.Neked amúgy a síma Priusod van?Igaz az,hogy városban meg lehet úszni 4 l\100kmes fogyasztással?
2015. máj. 17. 13:27
 10/13 anonim ***** válasza:

Én eleinte bírtam a priust. Sajnos a főnököm jut róla eszembe folyamatosan. (idősebb nő), így ha ránézek is kiráz a hideg.

Az otomata váltó dologba most bele se megyek komolyabban. A váltás számomra automatikus, nem kell komolyabb koncentráció, néha van, hogy odanyúlok ellenőrizni, mert nem vagyok biztos benne, hogy felváltottam. (bár a hangjából kikövetkeztethetném, hogy igen, mert nem bőg, de ez amolyan kényszerbetegség, hogy meg kell néznem)

A prius városi autó, lakotton kívül annyira ne számíts rá, hogy nagyon előzgetni fogsz vele.

Lényegében erről szól a hibrid része, hogy elindulsz-megállsz-elindulsz-megállsz.

A szervizelése horror. Minden nagyon drága bele. Ezt a főnökömön keresztül tudom. Valami elektronikai rész beparázott benne, erre az egész kocsit letiltotta neki a fenébe. Hívhatott trélert. Nincs olyan, hogy még hazagurulsz, ha az autópálya belsőben vagy, akkor ott tilt le.

2015. máj. 17. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!